Modoratör
Yeni Üye
Döner sermaye payı nedir?
Taşınmazlara ilişkin yapılan satış, ipotek tesisi, kadastro işlemleri ve kontrollük hizmetleri harca tabi olup, bu hizmetlere dair ücretlendirme, döner sermaye ücreti olarak bilinir. …
Üniversitelerde döner sermaye nedir?
Döner sermaye bir ödeme sistemidir. Döner sermaye sisteminin oluşturulmasının temel sebebi devletin iktisadi işletmelerinden nakit kar elde etmektir. Döner sermayeden elde edilen kazanın bir bölümü hazineye aktarılır. Geriye kalan kısım ise o kurumun personelleri arasında dağıtılır yani ödenir.
Üniversitelerde döner sermaye nasıl kurulur?
Üniversitelerde döner sermaye nasıl kurulur?
MADDE 4 – (1) Yükseköğretim kurumları, ilgili yönetim kurulunun önerisi ve Yükseköğretim Kurulunun onayı, Hazine ve Maliye Bakanlığının uygun görüşü ve Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığının görüşünü alarak döner sermaye işletmesi kurabilirler.
Üniversitelerde döner sermaye işletme müdürü kim tarafından atanır?
Üniversitelerde döner sermaye işletme müdürü kim tarafından atanır?
İŞLETME MÜDÜRÜNÜN GÖREVLERİ: – Döner Sermaye İşletmesinin İşletme Müdürü, rektör tarafından üniversite personeli arasından atanır.
Tapu döner sermaye ücreti nedir?
2021 yılı için tapu işlemlerinde döner sermaye bedeli olan 171,25 TL'ye ek olarak 23,50 TL tutarında da ilave hizmet bedeli tahsil edilir. İki rakamın toplamı olan 194,75 TL döner sermaye bedelidir.
Tapu döner sermaye nasıl hesaplanır?
tapu harcı ya da tapu masrafı, gayrimenkulün tapu dairesinde beyan edilen bedelinin %4'ü olarak hesaplanır. Bu bedele ek olarak 385 TL döner sermaye ücreti de alınır.
Döner sermaye sistemi nedir?
Döner sermaye sistemi nedir?
Döner sermaye, özellikle kamu kurum ve kuruluşlarının hizmet kalitesini artırması için ihtiyaç duyulan mal ve diğer hizmetleri alabilmesi ve verebilmesi için kurumlar bazında ilgili kanunla izin verilen kurum içi ticari etkinliklere verilen genel addır. Elde edilen gelir ortak bir havuz sisteminde biriktirilir.
Döner sermaye ne kadar tapu?
Döner sermaye ne kadar tapu?
Gazi Üniversitesi döner sermaye ne iş yapar?
Gazi Üniversitesi Döner Sermaye İşletmesinin amacı, Üniversitemizin görevleri ile ilgili olarak çalışmaları sırasında araştırma, eğitim ve öğretim ile bunlara katkıda bulunan uygulamayı ön planda tutar, ortaya çıkan fiyatlandırılabilir nitelikteki mal veya hizmetlerin üretim veya satışını en iyi şekilde yönetebilmektir …
Üniversite döner sermaye işletmeleri harcama yetkilisi kimdir?
MADDE 5- Döner Sermaye İşletmesinin harcama yetkilisi Rektör'dür. Rektör bu yetkisini uygun gördüğü ölçüde yardımcılarına, işletme birimleri için Dekanlara, Başhekimlere, Enstitü, Yüksekokul ve Merkez Müdürlerine veya bunların yardımcılarına devredebilir.
Gazi Üniversitesi Döner Sermaye ne iş yapar?
Gazi Üniversitesi Döner Sermaye ne iş yapar?
Tapuda döner sermaye ücreti neden alınır?
Tapuda döner sermaye ücreti neden alınır?
tapuda döner sermaye ücreti neden alınır Haberi Elde edilen gelir ortak bir havuz sisteminde biriktiriliyor. Kurum içinde çalışan personel nitelik ve derece sınıflandırılmasına göre farklı derecelerde döner sermayeden pay alabiliyor. Tapu dairesine gerçekleşen işlemler için de döner sermaye ücreti alınıyor.