Editör
Yeni Üye
Dua ederken Ağlarsak ne olur?
Namaz kılarken tüm maneviyatınız ile Allah'a dua ederken içiniz ürperiyor ve gözyaşlarınızı tutamıyorsanız bu gibi bir durumda abdest bozulmaz. Allah'a yakarırken Allah korkusu ile ibadet yaparken gözleriniz doluyorsa bu korkulacak bir gözyaşı değildir ve abdest bozmaz.
Allah kimin duasını kabul etmez?
Usul ve adabına riayet ederek müminlerin yaptıkları dualar kabul olur. Mümin olmayan insanların yaptığı ile usul ve adabına uymadan yapılan dualar kabul olmaz.
Hangi durumlarda inşallah deriz?
Hangi durumlarda inşallah deriz?
Arapça'da şart edatı olan in ile "dilemek, istemek" anlamındaki şey' kökünden türeyen şâe fiili ve lafza-i celâlden meydana gelmiş olup "Allah dilerse" demektir.
Inşallah hangi durumlarda kullanılır?
İnşallah: Allah dilerse anlamına gelir. Gelecekte yapacağımız bir şey için "inşallah" deriz. Yani "Benim dışımda bir engel çıkmadığı sürece, ben yürekten bunu yapmak istiyorum. Ancak bunun için Allah'ın da izin vermesini bekliyorum" anlamındadır.
Dua ederken ağlamak abdesti bozar mı?
Her ne sebeple olursa olsun namaz dışında ağlamak ve buna bağlı olarak gözden yaş akması abdesti bozmaz. Ancak namaz esnasında, dünyalık bir endişe ile ses çıkararak ağlamak kişinin namazını bozar, abdestini bozmaz (Mergınanî, el-Hidâye, II, 4,5).
Kimin duası geri çevrilmez?
Kimin duası geri çevrilmez?
"Üç kişinin duası geri çevrilmez. Allah katında makbul olur. 1- Babanın (evladına) duası. Babanın evladına duası, Peygamber'in ümmetine duası gibidir. 2- Misafirin duası. 3- Mazlumun duası (Tirmizi, Birr, 7/1905)."
Allah kimin duasını kabul eder?
Anne ve babasına dua eden kimse." "Hac ve umrede bulunanlar Allah'ın askerleridir. Yani misafirleridirler. Dua ederlerse Allah, dualarını kabul eder.
İnşallah mı yoksa inşaallah mı?
Türk Dil Kurumu'na göre 'İNŞALLAH' olarak yazılır. Bu kelimenin cümle içerisinde kullanılmış doğru örneklerini burada bulabilirsiniz.
İnşallah yerine ne kullanılabilir?
İnşallah yerine ne kullanılabilir?
(bkz: dilerim) yada (bkz: dilerim ki) olabilir belki.
Maşallah ve inşallah ifadelerini hangi durumlarda kullanılır?
Söyleyiniz. Cevap: İnşallah: Allah dilerse demektir. Yapmaya niyetlendiğimiz işlerin hayırla neticelenmesi için kullanılır. Maşallah: Allah'ın dediği olur demektir.