Son Konular

Duvaklı Pilav (Lezzeti Damaklara Şenlik)

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan SoruCevap
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S

SoruCevap

Guest
Duvaklı Pilav (Lezzeti Damaklara Şenlik) Tanımı İçin Malzemeler
200 gr.kıyma
1 büyük uzunluk soğan
1 adet kapya biber
1 adet çarliston biber
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
Pilav için;
1,5 su bardağı pirinç
3 -3,5 su bardağı sıcak su
1 yemek kaşığı tereyağ
Çeyrek çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz(silme)

Duvaklı Pilav (Lezzeti Damaklara Şenlik) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle pirinçimizi güzelce yıkayıp sıcak suda bekletelim.
Uygun bir tavaya sıvı yağ alalım,yemeklik doğranmış soğanları ekleyip iki üç dk soteleyelim.
Küçük küpler halinde doğranmış biberleri de ekleyip bir iki dk daha soteleyelim.
Kıymayı ek edelim. Orta ara karıştırarak kıymalı harcı güzelce kavuralım.
Pişmeye yakın tuzunu ve baharatlarını ekleyelim.
Kıyma piştikten sonra ocağı kapatalım.
Pilav için teflon tencereye tereyağ ve sıvı yağı alalım.
Islatmış olduğumuz pirinçi güzelce süzüp tencereye koyalım.
Pirinçleri güzelce kavuralım.
Varsa sıcak et suyu yahut olağan sıcak suyunu ve tuzunu ek edip kapağını kapatalım kısık ateşte pişmeye bırakalım.
Her pirinç tipi farklı olduğundan su ölçüsü değişebilir.
Et suyu kullanmayacaksanız et bulyon kullanabilirsiniz.
Servis edeceğiniz kalıbın altına öncelikle kıymalı harcı koyup üzerini düzgünce bastırın.
Demlenen pilavınızı evvel karıştırıp havalandırın sonra kalıba kıymanın üzerine koyup pilavında üzerine biraz bastırın ki kalıbın biçimini alsın.
Servis edeceğiniz tabağa karşıt çevirip dilerseniz üzerini badem ile süsleyerek servis edin.
Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun. Güzel iftarlar

Duvaklı Pilav (Lezzeti Damaklara Şenlik) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
S

Zebra Kek (Pamuk Gibi Kabaran Yumuşacık)

S

Karaciğerde Yağlanma Ve Toksinleri Atmak İçin Maydanoz Kürü

Benzer Konular

S
  • Soru Soru
Arpa Şehriye Pilavı Tanımı İçin Malzemeler 1 su bardağı arpa şehriye 1 su bardağı domates rendesi Kibrit kutusu kadar tereyağı (Yaklaşık 1 yemek kaşığı) 1,5 su bardağı sıcak su 1 silme tatlı kaşığı tuz Arpa Şehriye Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Öncelikle tenceremize...
Cevaplar
0
Görüntüleme
30
SoruCevap
S
Kaç çeşit pilav pişirme yöntemi vardır? Türk mutfağında kullanılan pilav pişirme yöntemleri temelde üçe ayrılıyor: Haşlama, salma ve kavurma… İpuçlarını doğru uyguladığında her bir teknikle birbirinden lezzetli pilavlar hazırlayabilirsin. Pilav Hangi pişirme yöntemi? Pilavların pişirilmesinde 3...
Cevaplar
1
Görüntüleme
11
  • Soru Soru
İmam Bayıldı, Osmanlı mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olup, patlıcanın zeytinyağı ve sebzelerle buluştuğu hafif ve aromatik bir yemektir. Rivayete göre, bu lezzeti tadan imamın bayıldığı söylenir. Malzemeler 4 adet orta boy patlıcan 1 çay bardağı zeytinyağı 2 adet orta boy soğan 2...
Cevaplar
0
Görüntüleme
11
T
  • Soru Soru
Duvaklı Pilav Tarifi İçin Malzemeler 2 çay bardağı pirinç 2.5 çay bardağı su (kendiniz de ayarlayabilirsiniz suyunu) 1 yemek kaşığı sadeyağ veya tereyağ 2 çay kaşığı tuz Duvağı için; 250 gram dana kıyma 3 yemek kaşığı sıvı yağ 1 tane kuru soğan 1 tutam maydanoz Tuz Karabiber Tatlı toz biber...
Cevaplar
0
Görüntüleme
6
theking
T
Zerde Tatlısı, Osmanlı mutfağının mirası olan ve özellikle düğünlerde, bayramlarda tercih edilen bir tatlıdır. Altın sarısı rengiyle hem göze hem de damaklara hitap eder. Peki, bu eşsiz lezzet nasıl yapılır? Gelin birlikte bakalım! Malzemeler: - 1 su bardağı pirinç - 1,5 su bardağı toz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
9
  1. Konular

    1. 1.281.134
  2. Mesajlar

    1. 1.678.606
  3. Kullanıcılar

    1. 31.768
  4. Son üye

Geri
Üst Alt