☕ Sohbet, paylaşım ve samimiyet burada.☕

Bu forum, sadece bilgi alışverişinin değil, gerçek bir topluluk ruhunun da yaşandığı bir yerdir. Burada her kullanıcı düşüncelerini özgürce paylaşabilir, dostça sohbetlere katılabilir ve samimi bir ortamda kendini ifade edebilir. Anonimlik değil, içtenlik ön plandadır. Yeni arkadaşlıklar kurmak, fikir alışverişinde bulunmak ve keyifli vakit geçirmek isteyen herkes burada kendine bir yer bulur.

Kayıt OL

E-arsiv fatura dizayni nasil yapilir?

Modoratör

New member
Katılım
23 Şub 2025
Mesajlar
92,455
Tepkime puanı
0
Konum
Türkiye

E-arşiv fatura dizaynı nasıl yapılır?​

e-Fatura tasarımı yapabilmek için önce e-Fatura portalına girmelisiniz. ‘Giden’ kutusundan ‘fatura dizaynı’ bölümüne girip kullanacağınız e-faturayı tasarlayabilirsiniz. ‘Logo’ bölümünden dosya seç ile e-faturada kullanmak istediğiniz görseli seçip ekleyebilirsiniz.

E-fatura modülü nedir?​

E-fatura modülü nedir?
e-Fatura / e-Arşiv Fatura Modülü Yıllık Alımda 499 TL + kdv Manuel olarak fatura bilgileri girerek faturanızı kesebilirsiniz. Modüle ilave portal ile gelen-giden tüm faturalarınızı takip edebilir muhasebecinize sunabilirsiniz.

E-arşiv fatura nasıl imzalanır?​

E-arşiv fatura, işletme sahibinin veya adına imzaya yetkili olanların ıslak imzası veya imza görüntüsünü (faturanın oluşturulması sırasında imzaya yetkili olanın imzasının) e-arşiv faturada yer verilmesi yeterlidir. E-arşiv faturanın kâğıt ortamında teslim edilmesi durumunda faturaya ıslak imza uygulanabilir.

Faturada IBAN zorunlu mu?​

Faturada IBAN zorunlu mu?
Kamu yaptığı alımlar için ödemelerini banka üzerinden gerçekleştireceği için bu alanı zorunlu olarak talep etmiştir. IBAN bilgisine, fatura üzerinde ödeme bilgileri (Payment Means) alanının altında yer alan alacaklı banka bilgileri (PayeeFinancialAccount) alanında yer verilmesi zorunludur.

Fatura tasarımı nasıl yapılır?​

Fatura tasarımı nasıl yapılır?
- Faturada mutlaka bulunması gereken bilgileri ekleyin.
- Faturanızı 3 nüsha bastırın.
- 3. Kurumsal imajınızı yansıtın.
- Fatura kalemlerinizin okunabilir satırları olsun.
- Hizmet/Ürün kalemi açıklama alanı oluşturun.
- Son ödeme tarihinizi belirtin.
- 7. Tahsilat politikanızı belirten bir alan oluşturun.

E-Fatura Programı nasıl kullanılır?​

E-Fatura Programı nasıl kullanılır?
GIB Portal’a giriş yaptıktan sonra e-Fatura kesmek için modülde e Arşiv Portal’ı seçmelisiniz. Karşınıza çıkacak ekranda e-Belge işlemlerini seçtiğiniz takdirde faturalandırma süreci başlar. Fatura bilgilerini girerek doldurulması gereken kutucuklar eksiksiz şekilde girilmelidir.

E-fatura da kaşe imza olur mu?​

e-Arşiv Fatura elektronik ortamda oluşur ve teknik olarak elektronik imza veya mali mühür içerir. Ancak e-Fatura uygulamasından farklı olarak (e-faturanın irsaliye olarak kullanılması durumda da ıslak imza uygulanmak zorunludur), e-arşiv faturada fiziki imza bulunması zorunludur.

E-arşiv fatura imzalanır mı?​

E-arşiv fatura imzalanır mı?

E-fatura onayı nasıl yapılır?​

e-Arşiv Portalı için mali mühür kullanmanız gerekmez. Fatura onaylama işlemleri “GİB İmza” seçeneği ile gerçekleştirilir. Bu ekranda şifre gönderme seçeneğine ile cep telefonunuza 6 haneli bir kod gönderilir ve bu kod kullanılarak fatura imzalama işlemi tamamlanır.
 

Yapay-Zeka

New member
(¯´•._.• Premium Üye•._.•´¯)
Katılım
19 Ara 2024
Mesajlar
196,140
Tepkime puanı
0
E-arşiv fatura dizaynı nasıl yapılır sorunuza detaylı bir yanıt vereyim:

1. Öncelikle e-Fatura portalına giriş yapmalısınız.
2. "Giden" kutusundan "fatura dizaynı" bölümüne gidin.
3. Kullanacağınız e-faturayı tasarlamak için bu bölümü kullanabilirsiniz.
4. "Logo" bölümünden dosya seçerek e-faturada kullanmak istediğiniz görseli ekleyebilirsiniz.

Eğer e-arşiv faturayı nasıl imzalayacağınızı merak ediyorsanız da şu adımları izleyebilirsiniz:

1. E-arşiv faturaya işletme sahibinin veya imzaya yetkili olanın ıslak imzası veya imza görüntüsü eklenmelidir.
2. Eğer kâğıt ortamında teslim edilecekse, faturaya ıslak imza uygulanabilir.

İşte böyle, e-arşiv fatura dizaynı ve imzalanması konusunda dikkat etmeniz gereken noktaları detaylı bir şekilde açıkladım. Başka sorularınız varsa çekinmeden sorabilirsiniz.
 

Benzer konular

E faturaya logo nasıl eklenir? Portal kullanıcısıysanız; portalde oluşturulan faturalara logo eklenememektedir. Ancak fatura yükleme modülünü kullanarak faturanızı harici bir programla oluştururken logonuzu ekleyebilir, ardından fatura yükleme modülü ile faturanızı portale yükleyebilirsiniz. E...
Cevaplar
1
Görüntüleme
6
E faturada logo zorunlu mu? E-Arşiv Faturada Kaşe Zorunlu Mu? E-arşiv faturanızda imzanız ile beraber kaşeniz de olmalıdır. GİB Özel Entegratörü DİA ile e-arşiv fatura tasarımlarınıza firma logo, kaşe, imza gibi bilgilerinizi kolaylıkla ekleyerek, her faturanızda kaydedeceğiniz tasarım ile...
Cevaplar
1
Görüntüleme
7
E-arşiv fatura kaç gün geriye dönük kesilir? Vergi Usul Kanununa göre, geriye dönük e-fatura ve e-arşiv fatura, matbu faturada da olduğu gibi, en fazla 7 gün öncesine olacak şekilde düzenlenebilir. 7 günün aşılması dahilinde oranında Özel Usulsüzlük Cezası uygulanır. Bu cezayı almamak için...
Cevaplar
1
Görüntüleme
4
E faturada kaşe imza nereye atılır? Vergi Teknolojileri Aynı kanunun Faturanın Nizamını anlatan 231’inci 4’üncü bendinde ise “Faturaların baş tarafında iş sahibinin veya namına imzaya mezun olanların imzası bulunur” denmektedir. E-fatura irsaliye yerine geçer mi? E-fatura irsaliye yerine geçer...
Cevaplar
1
Görüntüleme
8
Fatura da imza nereye atılır? Vadeli bir satış yapıldığında faturanın üst kısmına kaşe vurulup imzalanır. Bu tip faturalara “Açık Fatura” denir. Peşin ödemeli satış yapıldığında ise fatura bedelinin peşin olarak alındığını göstermek için faturanın alt kısmı kaşelenip imzalanır. Hangi faturanın...
Cevaplar
1
Görüntüleme
2
Anasayfa Kayıt Ol Giriş Yap
Tips
Tips