E faturada logo zorunlu mu?
E-Arşiv Faturada Kaşe Zorunlu Mu? E-arşiv faturanızda imzanız ile beraber kaşeniz de olmalıdır. GİB Özel Entegratörü DİA ile e-arşiv fatura tasarımlarınıza firma logo, kaşe, imza gibi bilgilerinizi kolaylıkla ekleyerek, her faturanızda kaydedeceğiniz tasarım ile gönderimlerinizi hızlıca yapabilirsiniz.E kaşe nasıl alınır?
E-fatura kullanıcısı olmak isteyenler mali mühür başvurusunda bulunmak zorunda. Mali mühür başvurusu için; TÜBİTAK BİLGEM Kamu Sertifikasyon Merkezi’nin (Kamu SM) internet sayfası üzerinden başvuru formu doldurulması gerekiyor. Başvuruyla beraber ücret de TÜBİTAK’a iletilmeli.E logo e-fatura nedir?
E logo e-fatura nedir?e-Fatura, Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından belirlenen veri format ve standardında, elektronik belge olarak düzenlenen ve VUK gereğince, bir faturada yer alması gereken tüm bilgileri içeren elektronik uygulamadır.
E faturada imza şart mı?
E faturada imza şart mı?e-Arşiv Fatura elektronik ortamda oluşur ve teknik olarak elektronik imza veya mali mühür içerir. Ancak e-Fatura uygulamasından farklı olarak (e-faturanın irsaliye olarak kullanılması durumda da ıslak imza uygulanmak zorunludur), e-arşiv faturada fiziki imza bulunması zorunludur.
E mühür nasıl alınır?
Mali Mühür Başvurusu Nasıl Yapılır?- Mali Mühür Sertifikası için mportal.kamusm.gov.tr/bp/edf.go adresine gidilir.
- Talep edilen ürün ve hizmete uygun bedel, kredi kartı ile ödenebilir ya da Kamu SM banka hesap numarasına yatırılır.
- Ödeme tamamlandıktan sonra Sertifika Üretim Süreci’ne başlanır.
E-imza ile e fatura başvurusu yapılır mı?
e-Fatura başvurusu sırasında e-imza kullanılabilir mi? Bu sorunun cevabı biraz da e-imzanın tanımında gizli. e-İmza, şahıs firmalarının ıslak imzası niteliğindedir ve aynı hukuki özelliklere sahiptir. Bu nedenle şahıs firması iseniz e-imza ile e-fatura başvurusu yapabilirsiniz.E imza olmadan e fatura kesilir mi?
E imza olmadan e fatura kesilir mi?e-İmza, kişinin ıslak imzası yerine geçer. Bu anlamda, e-arşiv uygulamasını kullanan mükelleflerin elektronik belge olarak oluşturdukları faturayı matbu olarak teslim ederken faturada imzanın bulunması gerekir.
Kaşe olmadan fatura geçerli mi?
Kaşe olmadan fatura geçerli mi?Vergi Usul Kanunu’nun faturanın nizamına ilişkin hükümlerine göre “faturaların baş tarafında iş sahibinin veya namına imzaya mezun olanların imzasının bulunması mecburidir.” ifadesi yer alır. Yani kanunen e-Arşiv faturada imza bulunması zorunludur.