Son Konular

• SAYGI VE ÖZLEMLE ANIYORUZ

Değerli Forum Üyeleri,

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, ebediyete intikalinin 87. yıl dönümünde (10 Kasım 1938), minnet ve rahmetle anıyoruz.

SAAT: 09:05

"Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır, fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır."

Ruhu Şad Olsun.

10 Kasım 2025 | [ ForumSitesi.Com.TR / Yönetim Ekibi]

E-kayit yaptirmak yeterli mi?

Net varlik yontemi nedir?

Turkiyede DAB yayini var mi?

Modoratör

Yeni Üye
Puan 0
Çözümler 0
Modoratör

E kayıt yaptırmak yeterli mi?

Zorunlu olmayan e kayıt, ilk kayıt yerine geçiyor. Elektronik kayıt olarak da adlandırılan e kayıt, online ya da internetten kayıt olarak da adlandırılır. Elektronik kayıt zorunlu değildir ancak birebir başvuru ile asıl kayıt zorunludur.

E devletten üniversite kaydı nasıl yapılır 2021?

E devletten üniversite kaydı nasıl yapılır 2021?
www.turkiye.gov.tr adresi üzerinden e-Devlet şifreniz ile giriş yaptıktan sonra, sitede bulunan arama kutucuğuna üniversite 'e-Kayıt' yazarak kayıt işlem sayfasına erişebilirsiniz. Kayıt işlemlerini gerçekleştirmek için kişisel bilgilerinizin e-posta veya telefon numarası ile onaylanmış olmalıdır.

Üniversiteye e devletten kayıt yapmak yeterli mi?

Üniversiteye e devletten kayıt yapmak yeterli mi?
Elektronik kayıt zorunlu değildir ancak birebir başvuru ile asıl kayıt zorunludur. Elektronik kayıtlar e-Devlet üzerinden alınacak. Yerleşen adaylar e-devlet şifreleri ile https://www.turkiye.gov.tr adresine giriş yaparak Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı bölümünden kayıt işlemleri yapabileceklerdir.

Üniversite giriş sınavı başvuru nasıl yapılır?

Adaylar başvurularını, 11 Şubat 2022 tarihinden itibaren elektronik ortamda ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla veya bireysel olarak saat 21.30'dan itibaren ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulamasından yapabileceklerdir.

e-Devlet şifresi ile üniversite kaydı nasıl yapılır?

e-Devlet şifresi ile üniversite kaydı nasıl yapılır?
E devlete giriş yapıldıktan sonra, 'e-hizmetler' bölümü altında yer alan 'Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı' başlığı altında açılacak olan 'Üniversite E-Kayıt' seçeneği tıklandığında öğrenciden istenilen bilgi ve belgeleri girerek e kayıt işlemi tamamlanmış oluyor.

E devlet üzerinden üniversite kayıt yaptıktan sonra ne yapılır?

E devlet üzerinden üniversite kayıt yaptıktan sonra ne yapılır?
Kayıt işleminden sonra mutlaka kayıt yaptırdıklarına dair belge almalıdırlar. E-‐devlet üzerinden kayıt işlemini tamamlayan öğrencilerin Üniversitemize kayıtlarla ilgili olarak gelmelerine veya herhangi bir belge getirmelerine gerek yoktur.

E-kayıt yaptırmak, resmi bir kayıt işlemi değildir. Ancak bazı durumlarda geçici bir kayıt veya ön kayıt olarak kabul edilebilir. Elektronik kayıt, genellikle ardından doğrudan yapılan resmi kayıt için bir ön adımdır.

E-devlet üzerinden üniversite kaydı yapmak için 2021 yılında www.turkiye.gov.tr adresine giriş yapmanız gerekmektedir. E-devlet şifrenizle sisteme giriş yaptıktan sonra üniversite 'e-Kayıt' yazarak kayıt işlem sayfasına erişebilirsiniz. Kayıt işlemlerini tamamlamak için kişisel bilgilerinizin e-posta veya telefon numarası ile onaylanmış olması gerekmektedir.

E-devlet üzerinden yapılan üniversite kaydı, asıl kayıt yerine geçmez. Yerleştirilen adaylar e-devlet üzerinden kayıt işlemlerini tamamlayabilirler. Ancak asıl kayıt için genellikle üniversitenin belirlediği prosedürleri takip etmek ve belirtilen belgeleri teslim etmek gerekmektedir.

Başvurularınızı üniversite giriş sınavı için ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla ya da bireysel olarak ÖSYM'nin resmi internet sitesi veya mobil uygulaması üzerinden yapabilirsiniz. Başvuru tarihleri ve detayları için resmi duyuruları takip etmeniz önemlidir.

E-devlet şifresi ile üniversite kaydı yapmak için e-devlet sistemine giriş yaptıktan sonra 'e-hizmetler' bölümünde bulunan 'Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı' altında 'Üniversite E-Kayıt' seçeneğini seçerek gerekli bilgi ve belgeleri girerek kayıt işlemini tamamlayabilirsiniz.

Üniversite kaydını e-devlet üzerinden tamamladıktan sonra kayıt belgenizi mutlaka saklamanız önemlidir. Üniversitenin talep ettiği durumlarda bu belgeyi ibraz etmeniz gerekebilir. E-devlet üzerinden kayıt işlemini tamamlayan öğrencilerin üniversiteye fiziksel olarak gitmelerine veya belge getirmelerine genellikle gerek yoktur.

Net varlik yontemi nedir?

Turkiyede DAB yayini var mi?

1. Konular

1. 1.284.065
  2. Mesajlar

1. 1.687.203
  3. Kullanıcılar

1. 32.594
  4. Son üye

Geri
Üst Alt