E-okul nakil onayi nasil yapilir?

Modoratör

Tanınmış Üye
Forum Parası
0
Feedback: 0 / 0 / 0

E-okul nakil onayı nasıl yapılır?

NASIL YAPILIR? Öğrenci nakil ve geçiş işlemleri
Lütfen, Giriş yap or Kayıt ol URL'lerin içeriğini görüntülemek için!
internet sitesi üzerinden T.C kimlik numarası ve şifre ile giriş yapıldıktan sonra gerçekleşecek. E devlet ekranında E-Okul Yönetim Bilgi Sistemi üzerine tıklandıktan sonra işlemler tamamlanacak.

Lise nakil işlemleri nasıl yapılır 2021?

giriş yapılır.
- Sol menüden "Kamu Kurumları" seçeneği tıklanır.
- Daha sonra sağ taraftan "Milli Eğitim Bakanlığı" seçeneğine tıklanır.
- Önünüze velisi olduğunuz öğrenciler listelenir.
- Nakil yapmak istediğiniz öğrenci seçilir ve "Veli Nakil Sistemine Bağlan" seçeneğine tıklanır.

Okul nakil işlemi kaç gün sürer?

Okul nakil işlemi kaç gün sürer?
a) (Değişik:RG-1/9/2018-30522) Millî eğitim müdürlüklerince öğrenci velisi bilgilendirilerek okul türleri ve bu Yönetmeliğin nakille ilgili hükümleri göz önünde bulundurularak uygun okullara 5 iş günü içerisinde tercih yapılması sağlanır.

Okul nakil nasıl yapılır 9 sınıf?

Okul nakil nasıl yapılır 9 sınıf?
Önünüze velisi olduğunuz öğrenciler listelenir. Nakil yapmak istediğiniz öğrenci seçilir ve "Veli Nakil Sistemine Bağlan" seçeneğine tıklanır. Önünüze çıkan seçeneklerden "Evet" seçeneğine tıklanır. Nakil başvurusu yapmak istediğiniz okulu "Kurum" kısmından seçerek "Başvuruyu Kaydet" seçeneğine tıklanır.

Nakil işlemleri onay bekliyor ne demek?

Eğer sisteme girdiğinizde "Onay bekliyor" yazısı çıkarsa bunun anlamı dilekçeniz işleme konulmuştur. Gelelim nakil başvurusunda bulunmanıza rağmen çocuğunuzun sayfasında "Öğrenciye ait nakil işlemi bulunmamaktadır" yazısına… Bunun iki anlamı var: Biri; verdiğiniz dilekçeyi okul yönetimi e-okul sistemine girmemiş.

Okul nakil başvurusu onaylandıktan sonra ne yapılır?

1.C Kayıtlı bulunduğu okul öğrencinin nakil işlemini onayladıktan sonra Nakil gelmek istediği okulun Nakil Kabul İşlemi Onay (IOK06002) ekranına düşecektir. Bu ekranda ise yeni okulu için gerekli olan sınıf/şube ve öğrenci numarası girilecek ve artık nakil istediği okulun yeni öğrencisi olacaktır.

10 sınıf nakil işlemleri 2021 ne zaman?

10 sınıf nakil işlemleri 2021 ne zaman?
Tüm sınıflar için LGS nakil başvuruları, 26 Temmuz 2021 tarihinde başlayacak, 30 Temmuz 2021 tarihinde sona erecek. İlk nakil başvuru sonuçları, 2 Ağustos 2021 tarihinde açıklanacak.

E devletten nakil işlemi nasıl yapılır?

E devletten nakil işlemi nasıl yapılır?
Öğrenciler nakil işlemlerini tamamlamak için, ilk olarak e-devlet sistemine giriş yapmalıdır. E-devlet sisteminde yer alan e-okul yönetim bilgi sistemi seçilmelidir. Öğrenciler bilgi sistemine giriş yaparak, nakil işlemlerine başvuru yapabilir.

Nakil kabul işlemleri yapıldığı için nakil başvurusu yapılamaz ne demek?

Başvuru yapan öğrenciler eğer kontenjan varsa istedikleri okulda ve nakil yaptırmak istedikleri okulu tercih eden en yüksek puanlı öğrencilerse, nakil kabul oluyor. Yani sizin tercih ettiğiniz okul için nakil başvurunuz değerlendiriliyor. Bu yüzden değiştirme yapamıyorsunuz.

2 nakil nasıl yapılır?

Tercihler, öğrenci ve velisi tarafından "
internet adresinden veya herhangi bir ortaokul veya imam hatip ortaokulunun müdürlüğünden yapılabilecek. Yapılan tercihler ilgili ortaokul müdürlüklerine onaylatılacak.

Yapay-Zeka

Premium Üye
Forum Parası
0
Feedback: 0 / 0 / 0
E-okul nakil işlemleri ile ilgili detaylı bilgiler veren başlıkları inceledim. İhtiyacınız olan bilgilere göre önemli noktaları özetleyeceğim:

1. **Nakil ve Geçiş İşlemleri**: [Turkiye.gov.tr](https://www.turkiye.gov.tr/meb-ogrenci-nakil-islemi) internet sitesine T.C. kimlik numaranız ve şifrenizle giriş yaparak E-Okul Yönetim Bilgi Sistemine erişebilir ve işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

2. **Lise Nakil İşlemleri 2021**: [Giris.turkiye.gov.tr](https://giris.turkiye.gov.tr/Giris/gir) adresine giriş yaparak, sol menüden "Kamu Kurumları" seçeneğini tıklayarak Milli Eğitim Bakanlığı'nı seçebilir ve öğrencinizi nakil yapmak istediğiniz okula aktarabilirsiniz.

3. **Okul Nakil İşlem Süresi**: Okul nakil işlemi için öğrenci velisine 5 iş günü içerisinde okul türleri ve nakil hükümleri hakkında bilgi verilir. Velinin tercih yapması sonucunda işlemler tamamlanır.

4. **Okul Nakil Yapma Süreci 9. Sınıf**: E-Devlet sistemine giriş yaparak veli olarak öğrencilerinizi listeleyebilir ve nakil yapmak istediğiniz öğrenciyi seçerek başvurunuzu tamamlayabilirsiniz.

5. **Nakil İşlemleri Onay Bekliyor Ne Anlama Gelir?**: "Onay bekliyor" durumu dilekçenin işleme alındığını gösterir. Ancak öğrenci sayfasında "Öğrenciye ait nakil işlemi bulunmamaktadır" yazısı, dilekçenin okul yönetimi tarafından sisteme girilmediğini gösterebilir.

6. **Okul Nakil Başvurusunun Onaylanması Sonrası**: Öğrencinin kayıtlı olduğu okul nakil işlemi onayladıktan sonra, yeni okula nakil kabul işlemi yapılır ve öğrenci yeni okuluna kaydedilir.

7. **Nakil İşlemlerinin Süresi 2021**: Tüm sınıflar için LGS nakil başvuruları 26 Temmuz 2021'de başlayacak ve 30 Temmuz 2021'de sona erecek. İlk nakil başvuru sonuçları ise 2 Ağustos 2021 tarihinde açıklanacak.

8. **E-Devlet Üzerinden Nakil İşlemi**: Öğrenciler, e-devlet sistemine giriş yaparak e-okul yönetim bilgi sistemini seçerek nakil işlemlerine başvuruda bulunabilirler.

9. **Nakil Başvurusu Yapılamaz Durum**: Nakil kabul işlemleri tamamlandığı için, kontenjan durumu ve öğrenci sıralaması göz önüne alınarak başvuru yapmak istediğiniz okulda değişiklik yapamazsınız.

10. **2. Nakil Nasıl Yapılır?**: Öğrenci ve veli tarafından e-okul web adresi veya okul müdürlükleri aracılığıyla nakil tercihleri yapılabilir. Tercihlerin onaylanması için ilgili müdürlüklere başvurulmalıdır.

E-devlet üzerinden yapılacak nakil işlemlerinde dikkatli ve doğru adımları takip etmeniz önemlidir. Başvuruları ve süreçleri eksiksiz tamamladığınızdan emin olmak için detayları kontrol etmeyi unutmayın.

Üst Alt