Son Konular

Edirne'de Endişe Verici Gelişme: Tunca Nehri Kuruma Tehlikesiyle Karşı Karşıya

Credits
1.255.977
white.jpg

Edirne'de Yüksek Sıcaklar Tarımı ve Tunca Nehri'ni Vurdu

Türkiye'nin tarım alanında önemli bir yere sahip olan Edirne, yaz aylarının gelmesiyle birlikte yüksek sıcaklıkların etkisi altına girdi. Bahar aylarında beklenen yağışların az olması nedeniyle sulama ihtiyacı artarken, Tunca Nehri bazı kesimlerinde kuruma tehlikesiyle karşı karşıya kaldı. Kent merkezinden geçen nehrin debisinin düşmesiyle birlikte kum adacıkları belirmeye başlarken, çevreye atılan çöpler de ortaya çıktı.

Restoran işletmecisi Selahattin Kaya, nehir kenarında 25 yıldır hizmet verdiğini belirterek, "Bu yıl nehrin bu kadar kuruduğunu ilk defa görüyorum. Kuraklıklar yaşadık ama bu seferki farklı. Yetkililerin temizlik konusundaki ihmalkarlığı da cabası. Hem yerli hem yabancı turistlerden büyük şikayetler alıyoruz. Akşamları ilaçlama yapılmadığı için sinek sorunu da baş gösteriyor. Sağlık ve estetik açısından ciddi tehdit oluşturuyor. Umuyorum ki yetkililer bu duruma çözüm bulurlar" dedi.

AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal ise iklim krizi ve kuraklık konusunun dünya genelinde gündemde olduğunu vurgulayarak, "Üretim şeklimizi değiştirmemiz ve su kaynaklarını verimli bir şekilde kullanmamız gerekiyor. Hükümet olarak su konusuna yatırım yapıyoruz ancak üreticilerin de suyu dikkatli kullanmaları gerekiyor. Çeltik üretimi talebi var ancak bu konuda dikkatli olmalıyız. Bu yıl sadece Edirne değil, tüm Türkiye kuraklıkla mücadele ediyor. Üreticilerimizle iş birliği içinde bu zorlu süreci en iyi şekilde atlatmayı hedefliyoruz" şeklinde konuştu.

Haber - Kamera: Olgay GÜLER - Umut IŞIK / EDİRNE

Malatya'da Dolandırıcılara Karşı Büyükşehir Belediyesi'nden Uyarı!

İzmir Devlet Tiyatrosu, Samsun'da 'Fareler ve İnsanlar'ı Sahneleyecek!

1. Konular

1. 1.282.653
  2. Mesajlar

1. 1.683.315
  3. Kullanıcılar

1. 32.132
  4. Son üye

Geri
Üst Alt