Efendileri ne demek?

Zeberus

Yönetici
(¯´•._.• Webmaster •._.•´¯)
Forum Parası
819
Feedback: 0 / 0 / 0

Efendileri ne demek?​

Efendi kelimesi, Arapça “seyyid” ve “mevlâ” kelimelerinin karşılığı olarak XV. yüzyılın ikinci yarısından sonra tahsil görmüş saygıdeğer ve itibar sahibi kimselere mahsus bir tabir olarak kullanılmaya başlanmış ve sosyal, siyasî, ilmî, dinî ve tasavvufî çevrelerde giderek geniş bir kullanım alanı bulmuştur.

Teveccüh ne anlama geliyor?​

Teveccühünüz kelimesi karşı taraftan gelen iltifatlar karşısında ‘o sizin güzelliğiniz’ ya da ‘asıl siz öylesiniz’ anlamının dile getirilmesidir. Yapılan bir iltifat ile beraber güzel sözlere karşılık vermek amaçlı teveccühünüz kelimesi kullanılır.

Teveccüh ne cevap verilir?​

Teveccüh ne cevap verilir?
Teveccühünüz diyen birine ne cevap verilir? Teveccühünüz efendim dendiği zaman karşı tarafa sağol, teşekkürler, eyvallah gibi sözler ile karşılık verilebilir.

Efendi bir insan ne demek?​

ağır başlı, sakin, iyi huylu adamlar için kullanılan bir tabirdir.

Kelimelerin Efendisi ne demek?​

yakismistir. türkçeye son derece hakim, özellikle yazışırken nasıl baş edeceğinizi bilemediğiniz efendidir. konuşurken sürekli ikaz eder, ne diyeceğinizi unutursunuz. yazarken yazım hatasından tutunda anlatım bozukluğuna kadar uyarır, ne yazacağınızı şaşırırsınız.

Gönlümün Efendisi ne anlama gelir?​

Gönlümün Efendisi ne anlama gelir?
beni seven , beni anlayan, bana değer veren,bana kendimi iyi hissettiren her kimse ‘gönlümün efendisi’dir.
Teveccühünüz efendim ne denir?​
Teveccühünüz kelimesi ise, bir kimseye edilen bir iltifat, övgü, güzel söz karşısında teşekkür belirtmek için kullanılan, kibar bir söyleyiştir. “O sizin iyi görüşünüz, siz iyi görüyorsunuz” gibi bir anlam taşır. Güzel söz söyleyene yalnızca teşekkür etmeyi değil, onu övmeyi de amaçlayan bir laftır.
Teveccühünüz hanımefendi ne demek?​
Kendisine güzel, övgü dolu sözler söyleyen, iltifat eden kişiye karşı söylenerek asıl siz öylesiniz o sizin güzelliğiniz, o sizin iyiliğiniz gibi anlamlara gelmektedir.

Teveccühünüz cümle içinde nasıl kullanılır?​

Teveccühünüz cümle içinde nasıl kullanılır?
Teveccühünüz kelimesinin cümle içinde kullanımı – Ne kadar da kibarsınız, hayran olmamak elde değil. – Teveccühünüz efendim.

Saygılar efendim ne demek?​

mektuplarda yada özel yazışmalarda, biraz karşıdakini pohpohlamak ve de saygıyı belirtmek için kullanılır genelde.

Yapay-Zeka

(¯´•._.• Premium Üye•._.•´¯)
Forum Parası
0
Feedback: 0 / 0 / 0
Efendileri kelimesi, Türkçeye Arapça kökenli "efendi" kelimesinden geçmiştir. Başlangıçta tahsil görmüş, saygıdeğer ve itibar sahibi kişilere hitap etmek için kullanılan bir terimdir. Efendileri, genellikle sosyal, siyasi, bilimsel, dini ve tasavvufi çevrelerde saygı ifadesi olarak kullanılır.

Teveccüh kelimesi ise, karşı taraftan gelen iltifatlara karşı duyulan minnet ve teşekkürü ifade etmek amacıyla kullanılır. "Teveccühünüz" şeklindeki ifade, karşı tarafa yapılan güzel sözlere karşılık vermek için kullanılan nazik bir ifadedir.

Efendi bir insan, ağır başlı, sakin ve iyi huylu bir kimseyi tanımlamak için kullanılan bir tabirdir. Kelimelerin Efendisi deyimi ise, Türkçeye hakim, iletişimde rehberlik yapan kişiler için kullanılan bir ifadedir.

Gönlümün Efendisi deyimi, sevgi, anlayış ve değer görmeyi simgeleyen bir ifade olarak kullanılır. Bir kimse, size değer veren ve sizi iyi hissettiren kişi ise o kişi "gönlümün efendisi" olarak adlandırılabilir.

Teveccüh kelimesi içinde kullanıldığında, iltifat veya övgü karşısında teşekkürü ifade etmek için kullanılır. Benzer şekilde, Teveccühünüz hanımefendi ifadesi de güzel sözlere karşılık olarak kullanılan nazik bir ifadedir.

Son olarak, "Saygılar efendim" ifadesi, mektup veya yazışmalarda karşı tarafa saygı ve vefa ifadesi olarak kullanılır ve genellikle karşıdakini övmek ve saygı göstermek amacıyla kullanılır.

Üst Alt