haberci
Efsanevi Üye

İzmir, Manisa, Denizli, Uşak ve Aydın illerinde, öğrenciler karnelerini alarak yaz tatiline girdi. İzmir'in Kemalpaşa ilçesindeki Merkez Cumhuriyet İlkokulu'nda 2024-2025 eğitim öğretim yılı sona erdi ve kapanış töreni düzenlendi. Törene, Vali Süleyman Elban, Kaymakam Musa Sarı, Cumhuriyet Başsavcısı Bahadır Bilen ve İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi gibi önemli isimler katıldı. Programda, güzel sanatlar lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan müzik dinletisi büyük beğeni topladı. Vali Elban, sınıfları ziyaret ederek öğrencilere karne ve hediyelerini dağıttı. Ayrıca, okulun öğretmenleriyle yılsonu değerlendirmesi yapan Elban, yeni eğitim öğretim yılının başarılı geçmesini diledi. İl Milli Eğitim Müdürü Yahşi ise İzmir genelinde 732 bin 341 öğrencinin karne aldığını açıkladı.
Uşak'ta ise 65 bin 245 öğrenci heyecanla karnelerini aldı. Gül İlkokulu'nda gerçekleştirilen karne dağıtım törenine Vali Naci Aktaş, Milletvekilleri İsmail Güneş ve Ali Karaoba, Üniversite Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş ve diğer protokol üyeleri katıldı. Vali Aktaş, öğrencilere huzurlu bir tatil geçirmeleri temennisinde bulunurken, öğretmenlere de teşekkür etti. Ayrıca, yaz döneminde alınacak tedbirler ve yapılacak hazırlıklar hakkında da bilgi verdi.
Denizli'de 784 okulda eğitim gören 192 bin 827 öğrenci, Zaferiye Abalıoğlu İlkokulu'nda düzenlenen törenle karnelerini aldı. Vali Ömer Faruk Coşkun, öğrencilerin başarılı bir yılı daha azim ve çalışkanlıkla tamamladığını belirtti. Manisa'da ise 1146 okulda eğitim gören 270 bin 117 öğrenci yaz tatiline girdi. Celalettin Ökten Anadolu İmam Hatip Ortaokulu'nda gerçekleştirilen karne dağıtım törenine Vali Vekili Aydın Memük, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Uğurelli ve diğer protokol üyeleri katıldı. Uğurelli, öğrencileri, öğretmenleri ve velileri başarılı bir eğitim öğretim yılı geçirdikleri için tebrik etti.
Aydın'da ise 883 okulda eğitim gören 188 bin 623 öğrenci karne heyecanı yaşadı. Kardeşköy İlkokulu'nda gerçekleştirilen törene Vali Yakup Canbolat'ın katılımı büyük ilgi gördü. Öğrencilerle keyifli anlar yaşayan Vali Canbolat, öğrencilere başarılı bir tatil dönemi geçirmeleri temennisinde bulundu. Programa, İl Jandarma Komutanı Albay Ali Naci Aldemir, İl Emniyet Müdürü Armağan Adnan Erdoğan, İl Gençlik ve Spor Müdürü Serhat Yığmatepe ile diğer önemli isimler de katıldı. Germencik ilçesindeki törende ise Yılmaz Çakaloğlu İmam Hatip Ortaokulu son sınıf öğrencisi üçüz kardeşler Ecrin, Elvin ve Elif Gökalp, karne sevinci yaşadı.