haberci
Efsanevi Üye

Trakya Bölgesi'nde Öğrenciler Karne Heyecanı Yaşadı
Trakya'da öğrenciler, okullarında düzenlenen karne törenleri sonrasında yaz tatiline girdi. Edirne'de Milli Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz, Şükrüpaşa İlkokulu'nda gerçekleşen karne dağıtım törenine katılarak öğrencilerle sohbet etti ve karnelerini dağıttı. Yılmaz, öğrenci ve öğretmenlere mutlu bir tatil diledi. Edirne'de 280 okulda 5 bin 300 öğretmen ve 55 bin 188 öğrencinin eğitim gördüğünü belirten Yılmaz, öğretim yılının sorunsuz geçtiğini ve verimli bir yıl olduğunu ifade etti. Kırklareli ve Tekirdağ'da da benzer törenler düzenlendi.
Kırklareli'de Güzel Sanatlar Lisesi'nde gerçekleştirilen törende Vali Uğur Turan, Belediye Başkanı Derya Bulut ve Milli Eğitim Müdürü Hilal Liliyar Özefsun öğrencilere karnelerini takdim etti. Vali Turan, yaptığı konuşmada, Edirne Vali Yardımcısı Erdoğan Beypınar'ın vefatı nedeniyle hüzünlü olduklarını belirterek öğrencilerden özür diledi. Öğrencilere teşekkür eden Turan, öğretmen ve öğrencilere keyifli bir tatil geçirmeleri temennisinde bulundu. Belediye Başkanı Bulut ise mezun olan öğrencilere üniversite hayatlarında başarılar dileyerek tatil sürecini verimli geçirmelerini önerdi. Kırklareli'nde 257 okulda 52 bin 152 öğrenci karne sevinci yaşadı.
Tekirdağ'da da öğrenciler, karnelerini alarak yaz tatiline girdi. Trakya Bölgesi'nde öğrencilerin karne heyecanı dolu dolu geçti.