Egitim Bilimleri Sokratik tartisma nedir?

Rekor kirana para veriliyor mu?

<

Modoratör

Yeni Üye
Puan 0
Çözümler 0
Modoratör

Eğitim Bilimleri Sokratik tartışma nedir?

Sokrates'in sorgulama davranışına dayanan Sokratik Tartışma, kişiyi bilgilendirmekten ziyade, soru ve diyalogla, var olan bilgiyi ortaya çıkarmayı hedefleyen yöntemdir.

Sokratik yöntem kaça ayrılır?

Sokratik yöntem 3 aşamalı olarak gerçekleşmektedir. İlk aşamada karşıdaki kişiye sorular sorularak onun neyi bilip neyi bilmediği araştırılır. İkinci aşama ironi (ironie) yani alaydır. Son olarak ise fikir doğurtulmaya (maieutique) başlanır.

Eğitimde Sokratik yöntem nedir?

Eğitimde Sokratik yöntem nedir?
Sokrates'in adıyla anılan Sokratik yöntem, öğrencilere soru üzerine soru sorarak öğretme yöntemi olarak özetlenebilir. Sokrates bu yöntemle öğrencilerin düşüncelerindeki çelişkileri açığa çıkarmaya çalışır ve daha sonra onları sağlam ve makul sonuçlara yönlendirirdi.

Sokrat semineri nedir Eğitim Bilimleri?

Sokrat semineri nedir Eğitim Bilimleri?
Sokrat semineri üst düzey bir metnin tartışılmasına dayanan bir tekniktir. Öğrencilerden, bu metinde geçen düşünceleri bulmaları istenir. Bu süreci, konu hakkında bilgi sahibi olan bir lider (çoğunlukla öğretmen) yönetir. Lider, öğrencilere ipuçları vererek, onları destekleyerek süreci yönetir.

Sokrat semineri tekniği nedir?

anlaşılması zor, farklı anlamlar çıkarılabilecek üst düzey akademik bir metnin ya da akademik ve karmaşık bir konunun grupla tartışılmasına yönelik bir öğretim tekniği. konu zor olduğundan konu hakkında araştırma inceleme yapıldıktan sonra bir tartışma ortamı yaratılır ve fikirler ortaya konur.

İroni ve Mayotik nedir felsefe?

sokrates'in kullandığı ironi yonteminde * yeniden doğurma anlamına gelen bolum. burada kişinin kendine ait fikri yeniden ortaya koyarak, onun aslında doğru şeyi bildiğininin anlatıldığı evre… socrates'in ironi ile birlikte kullandigi bir yontem olarak karsimiza cikar.

Kolokyum nedir Eğitim Bilimleri?

Kolokyum nedir Eğitim Bilimleri?
çok resmi olmayan konferans anlamına da gelen sözcük. iki panel grubundan meydana gelen oluşumlara denir. sempozyum, kongre gibi bişidir. doçentik sınavı anlamında da kullanılır.

<
Sokratik tartışma, Sokrates'in sorgulama yöntemine dayanan bir tartışma biçimidir. Bu yöntemde, kişiyi bilgilendirmek yerine var olan bilgiyi ortaya çıkarmak amaçlanır. Sokratik yöntem genellikle üç aşamada gerçekleşir: İlk aşamada karşıdaki kişiye sorular sorularak neyi bildiği ve neyi bilmediği belirlenir. İkinci aşamada ironi yani alay devreye girer. Son aşamada ise fikirler doğurtularak kişinin anlayışı geliştirilmeye çalışılır.

Eğitimde Sokratik yöntem ise öğrencilere soru üzerine soru sorarak öğretme yöntemidir. Sokrates bu yöntemi kullanarak öğrencilerin düşüncelerindeki çelişkileri açığa çıkarmak ve daha sağlam sonuçlara ulaşmalarını sağlamak amacıyla kullanmıştır.

Sokrat semineri, üst düzey akademik metinlerin veya karmaşık konuların gruplar halinde tartışıldığı bir tekniktir. Öğrencilerin metindeki düşünceleri bulmaları ve tartışmaya katılmaları beklenir. Lider genellikle bir öğretmendir ve süreci yönetirken öğrencilere rehberlik eder.

Ironi, Sokrates'in kullandığı bir yöntemdir ve kişinin kendi fikirlerini tekrar ortaya koyması ve aslında doğruyu bildiğinin anlatılması anlamına gelir. Mayotik ise "yeniden doğurma" anlamına gelir ve bu yöntemle kişilerin içlerindeki bilgilerin ortaya çıkarılması ve geliştirilmesi hedeflenir.

Kolokyum ise çok resmi olmayan bir konferans anlamına gelmektedir. İki panel grubundan oluşan bir yapıya sahiptir ve sempozyum, kongre gibi resmi toplantılarla benzerlik gösterir. Ayrıca doçentlik sınavlarında da kullanılan bir terimdir.

Rekor kirana para veriliyor mu?

Geri
Üst Alt