Son Konular

Eğitim Ve Kültür Alanında Yapılan Yenilikler

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan SoruCevap
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S

SoruCevap

Guest
Eğitim Ve Kültür Alanında Yapılan İnkılaplar

3 Mart 1924'te Tevhid-i Tedrisat Kanunu ilan edildi. Eğitim öğretim laikleştirildi. Bütün okullar Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlandı. Medrese ve okul ikiliğine son verildi
1Kasım 1928'de Latin alfabesi kabul edildi.
15 Nisan 1931'de Türk Tarih Kurumu kuruldu.
12 Temmuz 1932'de Türk Dil Kurumu kuruldu.
1924'te Topkapı Sarayı müze haline getirildi. Aynı yıl Etnoğrafya Müzesi ve Güzel Sanatlar Akademisi açıldı.
1933'te İstanbul Üniversitesi ve Ankara Dil Tarih Coğrafya Fakültesi açıldı.

NOT: Türk Dil Kurumu ve Türk Tarih Kurumu'nun kurulması Atatürk'ün Milliyetçilik ilkesiyle doğrudan ilgilidir.

S

Türk Devletleri Nelerdir - Türk Devletleri Hakkında Bilgi

S

Ege ve Roma Uygarlıkları Nelerdir?

Benzer Konular

S
  • Soru Soru
Cumhuriyetle Gelen Reformlar nelerdir İnkılapçı ve Reformcu Atatürk İnkılapçı ve Reformcu Atatürk Cumhuriyet'in ilanının ardından, yine Mustafa Kemal'in önderliğinde, devlet örgütü ve toplum yönetiminin de çağdaş anlayış ile uyumlu duruma getirilmesi için büyük inkılaplar...
Cevaplar
0
Görüntüleme
49
SoruCevap
S
Alanda yapılan inkılaplar nedir? Toplumsal alanda yapılan inkılaplar içinde de; Şapka Kanunu, Tekke, Zaviye ve Türbelerin Kapatılması, Ölçü, Rakam ve Takvimdeki Değişiklikler, Soyadı Kanunu, Unvan ve Lakapların Kullanımını Yasaklayan Kanun, Kılık-Kıyafet Kanunu konularını ele alacağız. Atatürk...
Cevaplar
0
Görüntüleme
12
S
  • Soru Soru
Tanzimat Fermanı Hangi Yenilikleri Getirmiştir Tanzimat Yenilikleri ile ilgili O dönemin Dışişleri Bakanı Mustafa Reşit Paşa tarafından hazırlanan Tanzimat Fermanı’nın 3 Kasım 1839’da ilan edilmesiyle birlikte Osmanlı Devleti’nde o güne değin görülmemiş ölçüde büyük çaplı ıslahat ve reform...
Cevaplar
0
Görüntüleme
35
SoruCevap
S
S
  • Soru Soru
Eğitim Alanında Yapılan (İnkılaplar) Yenilikler Eğitim Alanında Yapılan Yenilikler Sebepleri: 1-Eğitimi çağdaşlaştırmak 2-Milli demokratik ve laik bir toplum oluşturmak 3-Eğitimi birleştirmek 4-Eğitimdeki ikilik ve karışıklığı önlemek 5-Cumhuriyet rejimini güçlendirecek eğitim siste¬mini...
Cevaplar
0
Görüntüleme
19
SoruCevap
S
S
  • Soru Soru
Eğitim ve Kültür Alanında Yapılan İnkılaplar Nelerdir? Millet Mekteplerinin Açılması (1920) Öğretimin Birleştirilmesi (3 Mart 1924) Medreselerin Kapatılması (1926) Maarif Teşkilatı Hakkında Kanun (1926) Harf Devrimi (1 Kasım 1928) Güzel Sanatlarda Yenilikler(1928) Türk Dil ve Tarih...
Cevaplar
0
Görüntüleme
13
SoruCevap
S
  1. Konular

1. 1.281.148
  2. Mesajlar

1. 1.678.846
  3. Kullanıcılar

1. 31.784