Modoratör
Efsanevi Üye
Eğitimin kökeni nereye dayanır?
Eğitim sözcüğünün Batı dillerindeki kökü (Lat. Educare eyleminden türetilen education) beslemek, yetiştirmek eylemlerine dayanır. Sözcük, 1527'de kullanılmaya başlamadan önce "kurum altına almak" anlamını taşıyan, başka bir kavram, onun yerine kullanılmaktaydı.
Rönesans düşüncesi nedir?
Rönesans felsefesi, genel olarak felsefe tarihinde bir geçiş dönemi felsefesi olarak kabul edilir. Bilimde ve düşünce alanında yeni gelişmeler meydana gelmeye başlamış, ortaya çıkan yeni perspektifler ve bilgiler rönesans felsefesini, Orta Çağ düşüncesiyle Yeni Çağ düşüncesi arasında köprü rolünü oynamaya yöneltmiştir.
Rönesans hümanizmi neyi ifade eder?
Rönesans hümanizmi neyi ifade eder?
Rönesans felsefesinin gündeme getiridiği en önemli sorunun insan sorunu olmasına bağlı olarak gündeme giren bir yönelimdir. İnsanı temel alan ve onun ne olduğunu, bu dünyadaki yerinin ve anlamının ne olduğunu gündeme getiren eğilim bu anlamda hümanizmdir.
Rönesans a etki eden düşünceler nedir?
Rönesans'a etki eden düşünceler Gerçek güzeldir. Bu anlayışlara bağlı olarak da yaşadığımız dünya o kadar ilgi çekici bir yerdir ki, 'Başka dünyaları düşünmenin hiçbir anlamı yoktur' anlayışı hakimdir. Hümanizm. Eski dönemlerde olduğundan farklı olarak bireyci bir hümanist anlayış başlamıştır.
Eğitim ilk nerede başladı?
Mezopotomya Uygarlıkları Sümerler, şüphesiz, MÖ 3200 yılında tüm insan toplulukları içinde yazıyı ilk geliştiren toplum olarak kurumsal ve sistemli eğitim geleneğini ilk oluşturan ulusturlar.
Rönesansın esin kaynağı ne olmuştur?
Rönesansın esin kaynağı ne olmuştur?
400 yıl süren İslami bilim mucizesi Rönesans'ın esin kaynağı oldu.
Rönesans hangi kıtayı etkilemiştir?
Rönesans mimarlığının başlıca özellikleri ölçü, sadelik ve tabiiliktir. Bu şekilde İtalya'da başlayan Rönesans hareketi kısa zamanda bütün Avrupa'da yayıldı.
Rönesansı ortaya çıkaran etkenler nelerdir?
Nedenleri: – Kağıt ve matbaanın bulunmasıyla birlikte düşüncelerin kolay bir şekilde yayılması ve bir çok kişi tarafından bilinmesi. – 15. ve 16. yüzyılda Avrupa'da birçok düşünürün ortaya çıkması ve sanattan zevk alan bir kesimin oluşması.