Son Konular

Ekmeğinden Köftesine Ve Çıtır Tavuğu İle Ev Yapımı Burger

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan SoruCevap
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S

SoruCevap

Guest
Ekmeğinden Köftesine Ve Çıtır Tavuğu İle Mesken İmali Burger Tanımı İçin Gereçler

Hamur Gereçleri İçin
Yarım su bardağı süt (Ilık)
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 adet yumurta(Sarısı üstüne)
Yarım paket toz maya
Yarım yemek kaşığı oda sıcaklığında tereyağı
2 su bardağı un
Üzeri İçin
Yumurta sarısı
2 tatlı kaşığı süt
Köfte İçin
Yarım kilo kıyma
1 adet soğan
3 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı salça
Çeyrek su bardağı galeta unu
Çeyrek çay bardağı su
1 adet yumurta
Yarım tatlı kaşığı tuz
Karabiber
Pul biber
Toz kırmızıbiber
Kimyon
Yeditürlü
Çıtır Tavuk İçin
250 gram tavuk göğüs
1 adet yumurta
Yarım su bardağı un
1 diş sarımsak
Yarım su bardağı süt
Yarım çay kaşığı köri
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı kimyon
Dışı İçin
Sade mısır gevreği

Ekmeğinden Köftesine Ve Çıtır Tavuğu İle Konut İmali Burger Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle tavukla başlayalım, tavuğun sos gereçlerini tavuk hariç hepsini karıştıralım ve tavukları istediğimiz uzunluklar da doğrayıp içine ek edelim ve karıştırıp, streç sinema ya da kapak kapatıp dolaba kaldıralım.
Daha sonra hamura geçelim, hamur için yeniden tüm gereçleri karıştırıp unu yavaş yavaş ek edelim ve yumuşak bir hamur elde edip 1 saat mayalanmaya bırakalım.
Bu sıra da köfteye geçelim, kıymayı yoğurma kabına alalım ve üstüne ince kıydığımız soğan sarımsak ve diğer gereçleri alıp yoğuralım, yoğurduktan sonra yarım saat dinlenmesi için buz dolabına alalım.
Mayalanan hamurumuzu üç eşit modüle bölelim ve pürüzsüz yuvarlak olacak şekilde tepsiye dizelim ve elimizle üstünden bastıralım. Daha sonra üstüne bir ötür örtüp yarım saat tepsi mayası yapalım.
Tepsi mayası gelen hamurun üstüne 2 tatlı kaşığı sütle yumurta sarısını karıştırıp sürelim. (Eğer manzarasının olağan hamburger ekmekleri üzere olmasını istiyorsanız yalnızca süt sürün) katiyen şişliğini indirmeden sürelim.
Akabinde evvelce ısıttığımız 180 derecelik fırında üstü kızarsana kadar pişirelim (Sadece süt sürdüğümüz ekmeği rengi istediğimiz üzere olunca çıkartabiliriz önden)
Pişen burger ekmeklerini fırından çıkartır çıkartmaz üstüne nemli bir bez ile örtelim ve köfteye geçelim.
Köfteyi buzluktan çıkartıp tekrar yoğuralım ve büyük bir kavanoz kapağının içine buz dolabı poşeti koyup içinde şekil verelim, daha sonra yanmaz tavaya alalım ve üstüne biraz yağ gezdirelim, pişmeye bırakalım.
Bu sırada çıtır tavuk için sade mısır gevreğini ufalayalım ve tavukları dolaptan çıkartıp bulayalım ve yağ tavasına alıp kızartalım. Burger ekmeklerini ortadan ikiye bölüp köftelerin yanına alıp iç kısımlarının köfte yağına bulaşıp ısınmasını sağlayalım.
Kızaran köftenin üstüne cheddar peynir koyalım ve ocağın altını kapatalım. Burger ekmeğimizin en altına ketçap yahut mayonez sonra dilerseniz marul üstüne köfteyi domatesi koyalım ve tabağa alalım, yanına da çıtır tavukları ve afiyet olsun
Not: Burger ekmeğini ve köfteyi fazla yapıp buzluğa atıp bir sonra ki kullanımlar için hazır bulundurabilirsiniz o şekilde çokta vaktimizi almamış olur
 
S

Helvacı Ali Unlu İrmik Helvası Tarifi (Videolu)

S

Mayasız Ve Çok Pratik Patatesli Ve Dereotlu Poğaça Tarifi

  1. Konular

    1. 1.280.959
  2. Mesajlar

    1. 1.678.198
  3. Kullanıcılar

    1. 31.729
  4. Son üye

Geri
Üst Alt