Ekrem İmamoğlu'nun kamera skandalında yeni detay! Kamerası kapatılan otelin güvelik müdürünün ifadesi ortaya çıktı

Credits
1.259.606
Ekli dosyayı görüntüle 798

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) ve görevinden uzaklaştırılan tutuklu başkanı Ekrem İmamoğlu'na yönelik yolsuzluk iddiasına ilişkin yürütülen soruşturma sürüyor.
Soruşturma kapsamında İmamoğlu'nun giriş yaptığı ve kamerası kapatılan Le Meridien isimli otelin müdürü Sinan Udil ve güvenlik müdürü Osman Gündüz Bora Oğurlu hakkında 'suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme' suçundan gözaltı kararı verilmişti. Gözaltına alınan şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından İstanbul Adalet Sarayı'na sevk edilmiş, burada Savcılığa ifade veren şüpheliler, daha sonra çıkarıldıkları nöbetçi hakimlikçe 'yurt dışına çıkış yasağı' şeklinde adli kontrol şartıyla serbest bırakılmışlardı.
"İMAMOĞLU OTELE GELMEDEN ÖNCE KORUMA EKİBİ GELİR"

"İMAMOĞLU OTELE GELMEDEN ÖNCE KORUMA EKİBİ GELİR"

Öte yandan şüpheli otel güvenlik müdürü Osman Gündüz Bora Oğurlu'nun Savcılıkta verdiği ifadesi ortaya çıktı. Mart 2024'den itibaren görev yaptığını söyleyen şüpheli güvenlik müdürü Oğurlu, "Çalışmaya başladıktan sonra 2024'te İmamoğlu'nun 37 kere, 2025'te 9 kere otelimize geldiğini tespit ettim. Otele gelmeden önce koruma ekibi gelir, toplantı yapılacak salonları kontrol eder ve yanlarında da büyük siyah valizler bulunurdu. Geliş ve gidişlerinde kamera kapatıldığını görmedim, şahit olsak müdahale ederdik. Kamera sistemimiz kapatıldığında ya da fiziki temasta bulunulduğunda uyarı sistemi yoktur. Getirdikleri valizler içerisinde jammer olduğunu bilmiyordum ancak otelimizde, iletişim sistemimizde veya internet ağında problem olduğuna dair bir şikayet de almadık" dedi.
"ÇANTADA GETİRDİKLERİ ŞEYLERİ SORGULAMADIK"

"ÇANTADA GETİRDİKLERİ ŞEYLERİ SORGULAMADIK"

Toplantılar sebebiyle otele ücret ödeyip ödemediklerini bilmediğini ifade eden şüpheli, "Görüntüleri ben de herkes gibi basından öğrendim. Kameraların kapatıldığını görseydim müdahale ederdim, en azından bu durumu üstlerime bildirirdim. Korumalarını da ben polis olarak biliyordum. Kamu sıfatlarından dolayı çantalarda getirdikleri şeyleri sorgulamadık. Jammer olduğunu ve jammer kullanmanın suç olduğunu da bilmiyordum. Suçlamaları kabul etmiyorum" diye konuştu.

Haberler | Güncel Haberler | Son Dakika Haberler

Bu haber son zamanlarda hepimizin takip ettiği İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ve tutuklu başkan Ekrem İmamoğlu'na yönelik yolsuzluk iddiası hakkında yürütülen soruşturma hakkında detaylar veriyor. İmamoğlu'nun konakladığı iddia edilen ve kameraları kapatılan Le Meridien isimli otelin müdürü Sinan Udil ve güvenlik müdürü Osman Gündüz Bora Oğurlu'nun 'suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme' suçundan gözaltına alındığını bildiriyor.

Osman Gündüz Bora Oğurlu, savcılıkta verdiği ifadede İmamoğlu'nun otelimize 2024'te 37 defa ve 2025'te 9 defa geldiğini belirtmiş. Otelin koruma ekibi ile kontrol edildiğini ve genellikle büyük siyah valizler taşıdıklarını açıklamış. Otelle ilgili olarak herhangi bir aksaklık olup olmadığı konusunda bir açıklama yapmış ve bu süreçte otelinde herhangi bir karışıklığa yol açacak durumlarla karşılaşmadığını iddia etmiştir. Kamera sisteminin nasıl durdurulduğunu da bilmediğini ifade etmiştir.

Oğurlu, koruma ekibi tarafından getirilen şeyleri sorgulamamış olduğunu da belirtmiştir ve bunu koruma ekibinin hükümet sıfatından dolayı yaptığını açıklamıştır. Oğurlu ayrıca, ifadesinde bu suçlamaları kabul etmediğini belirtmiştir.

Bu konunun son durumunu takip etmeye devam ediyoruz ve yeni bilgiler geldikçe forumda paylaşacağım. Türkiye'den Haberler bölümümüzde tüm son dakika gelişmelerini bulabilirsiniz. Yenilikler ve güncellemeler için forumumuzu ziyaret etmeye devam edin.

Trabzonspor'da Kasımpaşa mesaisi başladı!

Bursa’da iki kamyonet kafa kafaya çarpıştı: 1 ölü, 3 yaralı!

1. Konular

1. 1.282.893
  2. Mesajlar

1. 1.683.821
  3. Kullanıcılar

1. 32.222
  4. Son üye

Geri
Üst Alt