haberci
Efsanevi Üye

ABD'li Demokrat Senatör Elizabeth Warren, İsrail'in İran'a yönelik saldırıları devam ederken Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun Gazze'deki eylemlerinin göz ardı edilmeyeceğini vurguladı. Warren, sosyal medya platformu X üzerinden İsrail'in İran ve Gazze'ye karşı gerçekleştirdiği saldırıları eleştirdi.
Gazze'de 55 bin kişinin hayatını kaybettiğine dikkat çeken Warren, "Başbakan Netanyahu, İran'a saldırırken Gazze'de yaptıklarının kimse tarafından fark edilmeyeceğini düşünebilir." dedi. Gazzelilere yardım etmeye çalışanların ateş altında olduğunu ve doktorların sınırdan geçişine izin verilmediğini hatırlatan Warren, "Dünya seni gözlüyor Binyamin Netanyahu." şeklinde değerlendirmede bulundu.
İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarına ilişkin son gelişmeler
İsrail ordusu, 19 Ocak'ta başlayan ateşkesin ardından 18 Mart sabahı Gazze Şeridi'nde şiddetli saldırılarına yeniden başladı. 7 Ekim 2023'ten bu yana devam eden İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında ölenlerin sayısı 55 bin 706'ya, yaralıların sayısı ise 130 bin 101'e yükseldi.
27 Mayıs'tan bu yana İsrail-ABD destekli "Gazze İnsani Yardım Vakfı" tarafından insani yardım adı altında dağıtım yapılan bölgelerde Filistinlilerin hedef alındığı sistematik saldırılar sonucunda ölenlerin sayısı 397'ye, yaralıların sayısı ise 3 bin 31'e çıktı.
İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nde işgali genişletecek ve kalıcı hale getirecek saldırı planını uygulamaya koymaya başladı. Başbakan Binyamin Netanyahu, Gazze Şeridi'nin tamamını işgal edeceklerini duyurdu.
İran'a 13 Haziran'da başlayan kapsamlı saldırılarını sürdüren İsrail, dünya gündeminin başka konularla meşgul olduğu bir dönemde Gazze'ye yönelik saldırılarına devam ediyor.