Emzirme Danışmanı ise yarar mı?
Emzirme danışmanı, babaların da emzirme sürecinde aktif olarak rol almasını destekler ve bunun için ihtiyaç duyduğunuz bilgilere ulaşmanıza ve bu bilgileri pratik etmenize yardımcı olur. Eşlerin de dahil olduğu bir emzirme pratiği annenin hayatını kolaylaştırırken, anne-baba ve bebek bağlanmasını da güçlendirir.
Emzirme Danışmanlığı eğitimi kimler alabilir?
Kimler Katılabilir: Güncel (2018 yılı sonrası) Sağlık Bakanlığı veya Temas Derneği Emzirme Danışmanlığı eğitimini almış olan Ebe, Hemşire, Doktor, Diyetisyen ve Psikologlar. Eğitim Belgesi: Eğitim sonunda Katılım Belgesi verilecektir.
Emzirme Danışmanlığı eğitimi Nedir?
Emzirme Danışmanlığı eğitimi Nedir?
Anne sütü ve emzirme danışmanlığı eğitimi, emzirme sürecinde anne ve bebeğe destek verecek profesyonellerin bu konuda bilgi ve becerilerini arttırmayı amaçlamaktadır. Anne sütü ve emzirme konusunda anne adaylarına destek olmak isteyen profesyonel adaylar anne sütü ve emzirme eğitimi verme yeterliliği kazanırlar.
Emzirme Danışmanı Kimdir?
Emzirme Danışmanı Kimdir?
Emzirme danışmanları/emzirme destekçileri, emzirme öncesi ve emzirme döneminde desteğe ihtiyaç duyan ve bu süreci daha kolay bir hale getirmek isteyen annelere destek olabilmek için özel eğitim almış olan kişilerdir.
Emzirme pozisyonları nelerdir?
Doğru Emzirme Pozisyonları
- Beşik Tutuşu: En sık kullanılan pozisyondur. Anne rahat bir yere oturur.
- Koltuk Altı Tutuşu: Anne rahat bir pozisyonda oturur.
- Çapraz beşik tutuşu: Anne rahat bir pozisyonda oturur iken bebeği kucağına alır.
- Yatarak tutuş: Annenin başı ve sırtı bir yastık ile desteklenir.
Uluslararası Emzirme Danışmanlığı sertifikası nasıl alinir?
ABD ve Avrupa ülkelerinde ise emzirme danışmanları 90 saatlik teorik eğitimin ve 300-100 saat arasında değişen klinik uygulamaları tamamlaması şartından sonra 175 soruluk sınavın başarılmasıyla sertifika sahibi olmaktadırlar.
Uluslararası emzirme Danışmanlığı sertifikası nasıl alinir?
Uluslararası emzirme Danışmanlığı sertifikası nasıl alinir?
Emzirme sonrası bebek nasıl yatırılır?
Emzirme sonrası bebek nasıl yatırılır?
Nemlioğlu, "Sırt üstü pozisyonda bebekler başlarını sağa ya da sola çevirdiklerinde herhangi kusma durumunu soluk borularına kaçırmadan kendilerine kurtarabiliyorlar. Buna güvenli yatış pozisyonu diyoruz.