- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
- Credits
- -175
En büyük horoz hangisi?
Kosova'da dünyanın en büyük horozunun sahibi olan Fitim Sayfiyay, yaptığı açıklamada horozunun boyunun 85 santimetre olduğunu ve kış aylarında 8 kiloya kadar çıktığını açıkladı. Dünya basınının ana gündemine oturan dünyanın en büyük horozunun Kosovalı sahibi Fitim Seyfiyay, Dugacini televizyonuna konuştu.Ibikli tavuk olur mu?
Ibikli tavuk olur mu?İbik çeşitleri Tavuk ve horozda biçimine göre yedi farklı ibik çeşidi (gül ibik, balta ibik, bezelye ibik, yastık ibik, düğün çiçeği ibiği, çilek ibik, çatal ibik) vardır ve bunlar kendine özgü bir kalıtım yolu izler.
Dev Brahma horoz kaç kilo gelir?
Dev Brahma horoz kaç kilo gelir?Brahma Horoz ağırlığı 4,5 ila 5,5 kg tavuklar ise 3,5 ila 4,1 kg gelmektedir. 1850'li yıllarda Brahma Horoz 8 kg tavuklar ise 6 kg gelmekteydi. Oldukça güzel tavuklardır. İki renkli bir ırk olan Brahma tavukları, sarılı siyahlı, beyazlı siyahlı ve daha pek çok kombinasyonda görülebilmektedir.
Tavukların neden Ibikleri var?
3. Tavukların kafalarındaki sallanan kırmızı parçalar ne işe yarar? Bu üsttekine 'ibik' alttakine 'gıdı' dediğimiz kırmızı parçaların süs için olduğu düşünülüyor ve dişiler tarafından karşısındaki erkekle çiftleşmek isteyip istemediğini belirlemekte kullanılıyor.Tavuk kolerası insana bulaşır mı?
Tavuk kolerası insana bulaşır mı?İnsanlara nasıl geçiyor? Tavuk vebası, hasta ve hastalıktan ölmüş hayvanlarla yakın temas halindeki insanlara bulaşabilir. Bu hayvanların gözyaşı, burun akıntısı, boğaz akıntısı veya dışkısıyla temas edenler de hastalığa yakalanabilir.
Saso horoz kaç kilo?
Saso horoz kaç kilo?Sassoların hızlı et gelişimi ve et lezzetinde aroma sebebi ile salma organik etlik sektöründe çok kullanılan bir ırk olmuştur. Sassolar doğal et tavukçuluğunda ve organik tavuk üretimin de ortalama 100 günde kesime gelir ve 100 gün içersinde 2.5 kg ile 3.5 kg arasında canlı ağırlıkları gelmektedir. 65-70 gr.