Modoratör
(¯´•._.• Üye •._.•´¯)
Endemik bitki terim anlamlı mıdır?
Endemik kelimesi Yunanca endemos kelimesinden gelmektedir. Anlamı ise o yere ait demektir. Endemizm ise bir bitkinin o yere ait olma durumu şeklinde açıklanmaktadır. Fransızcadan dilimize girmiş olan endemik kelimesinin sözlük anlamı ise sadece bir bölgede yaşayan veya yetişen bitki, hayvan şeklinde açıklanmaktadır.Teknolojik terimler nelerdir?
Bilinmesi Gereken Teknoloji Terimleri- Yapay Zeka. Yapay zeka, her insana farklı şeyler ifade edebilecek bir terimdir.
- Otonom Araç Otonom araç, insan yardımına ihtiyaç duymadan, teknolojiyi kullanarak kendi kendini süren, araba veya kamyon gibi bir araçtır.
- Biyometrik.
- Blockchain.
- Bulut Bilişim.
- Temassız Ödeme.
- DDOS.
- Fintech.
Bir astronomi terimi nedir?
Bir astronomi terimi nedir?Astronomi daha açık bir deyişle, yörüngesel cisimleri ve Dünya atmosferinin dışında gerçekleşen, yıldızlar, gezegenler, kuyrukluyıldızlar, kutup ışıkları, galaksiler (gökadalar) ve Kozmik mikrodalga arka plan ışıması gibi gözlemlenebilir tüm olay ve olguları inceleyen bilim dalıdır.
Endemik bitki nedir kısaca tanımı?
Endemizm, bulunduğu bölgenin ekolojik şartları yüzünden yalnızca belirli bölgede yaşayan/yetişen, dünyanın başka yerinde yaşama/yetişme ihtimali olmayan, yöreye özgü hayvan/bitki türüdür. Latince endemos kelimesinden gelir ve “yerli” anlamında kullanılmaktadır.Endemik bitki Nedir ve ornek?
Türkiye’deki endemik bitki sayısı 3000 civarlarında olmakla beraber, endemizm oranı %33 civarındadır. Kazdağı Göknarı, Anadolu Keteni, Kasnak Meşesi, Munzur kekiği, Sığla Ağacı, Kral Eğreltisi, Sivas Madımağı, Kilikya Adaçayı ve Datça Hurması ülkemizde yetişen endemik bitkilere örneklerdir.Kontrollü deney nedir felsefe?
Kontrollü deney nedir felsefe?Bilim insanları hipotezlerini mümkünse kontrollü deneyle test eder. Kontrollü deney kontrol edilmiş şartlar altında yürütülen bilimsel testtir. Yani, bir seferde yalnızca bir (veya birkaç) faktörün değiştirildiği, diğer tümünün sabit tutulduğu şartlar söz konusudur.
Deneyin amacını, teorik bilgiyi yazarken veya başka bölümlerde de dış kaynaklardan yararlandıysanız hangi kaynaklardan yararlandığınızı tam olarak belirtmeniz gereken bölümdür.