Enduvi uclari hangi harf?

Modoratör

Yeni Üye
Credits
0

Endüvi uçları hangi harf?

şönt dinamolarda endüvi uçları A-B, kutup sargı uçları I-K, yardımcı kutup sargı uçları ise G-H harfleri ile belirtilir.

Seri Dinamolarda ne neye seri bağlanır?

Seri Motorun Yapısı DA seri motorda rotor ile kutup sargıları birbirine seri bağlıdır. Bu sebeple seri motorun yapısı, seri dinamonun yapısına benzer. Seri motor, hem dinamo gibi hem de motor olarak çalışabilir.

Uyartım kutbu nedir?

Uyartım kutbu nedir?
UYARTIM (ALAN) KUTBU Alan kutbu, makine içinde ana manyetik akıyı üretir. Kutup sabit olarak makine dış gövdesinin iç kısmına yerleştirilmiş çıkıntılı kutuplu elektromıknatıstır. Alan sargıları kutuplar üzerine sarılır ve DC uyartım akımını taşırlar. Kabin (dış gövde) genellikle dökme çelikten yapılır.

Kendi kendine uyartım nedir?

Kendi Kendine Uyartım Bu gerilime "remenans gerilimi" denir. Bu küçük değerli gerilim kutuplara uygulanarak küçük bir akım geçirmesi sağlanır. Bu akım kutup geriliminin daha da yükselmesine neden olur. Böylece uç gerilimi sürekli olarak artar ve uyartım akımı devresine konulan bir dirençle ayarlanabilir.

Endüvi sargı nedir?

Endüvi sargı nedir?
senkron makinenin statoruna yerleştirilen sargıya endüvi sargısı denir. üretilen enerji direkt bundan verilir, alternatif akıma göre üretilir. bu açıdan uyarma sargısı ile farklıdır. bu da rotor ve statorun yapısının farklı olmasına sebep olur.

Kompunt generatör nedir?

Kompunt generatör nedir?
KOMPUNT GENERATÖRLER Hem seri hem de şönt sargıyı bulunduran generatörlerdir. Kompunt generatörlerde seri ve şönt sargının oluşturduğu manyetik alan, bağlantı şekillerine göre birbirini destekleyecek yada yok edecek şekilde olabilir.

DC motorlarda devir sayısı neye bağlıdır?

Akımın yönü terslendiğinde DC motorun dönüş yönü de terslenmiş olur. Hız: Bir motorun hızı rpm (rotations per minute – bir dakikada tamamlanan devir sayısı) ile ölçülür. Motorun hızı voltaja ve yüke bağlıdır.

Doğru akım makinelerinde uyartım nedir?

Doğru akım şönt makineler Kendinden uyartımlı şönt makinelerinde uyartım sargıları endüvi sargılarına gerilim sağlayan aynı kaynaktan beslenir. Yabancı uyartımlı makinelerde ise endüvi bir gerilim kaynağından beslenir ve bu kaynaktan bağımsız olarak diğer bir gerilim kaynağı ile uyartım sargıları beslenir.

Endüvi uçları hangi harfle belirtilir?
- Şönt dinamolarda endüvi uçları A-B harfleri ile belirtilir.

- Seri dinamolarda rotor ile kutup sargıları birbirine seri bağlıdır.

Uyartım kutbu nedir?
- Uyartım (alan) kutbu, makine içinde ana manyetik akıyı üreten elektromıknatıs kutuplarıdır. Alan sargıları kutuplar üzerine sarılır ve DC uyartım akımını taşırlar.

Kendi kendine uyartım nedir?
- Kendi kendine uyartım, remenans gerilimi denilen küçük değerli gerilimin kutuplara uygulanarak küçük bir akım geçirmesiyle sağlanır. Bu akım kutup geriliminin yükselmesine neden olur ve uyartım akımı devresine konulan bir dirençle ayarlanabilir.

Endüvi sargı nedir?
- Senkron makinenin statoruna yerleştirilen sargıya endüvi sargısı denir. Bu sargıya verilen enerji doğrudan üretilir ve alternatif akıma göre çalışır. Uyarma sargısından farklılık gösterir ve rotor ile stator yapısının farklı olmasına yol açabilir.

Kompunt generatör nedir?
- Kompunt generatörler, hem seri hem de şönt sargıyı içeren generatörlerdir. Şönt ve seri sargının manyetik alanı bağlantı şekillerine göre destekleyici veya karşıt olabilir.

DC motorlarda devir sayısı neye bağlıdır?
- DC motorun dönüş yönü, akımın yönü terslendiğinde değişir. Motorun hızı, voltaja ve yüke bağlı olarak değişir ve rpm (dakikadaki devir sayısı) cinsinden ölçülür.

- Doğru akım şönt makinelerinde uyartım sargıları, endüvi sargılarına gerilim sağlayan aynı kaynaktan beslenir. Yabancı uyartımlı makinelerde ise endüvi sargıları ayrı bir kaynaktan beslenir ve bağımsız olarak uyartım sargılarına gerilim sağlanır.

Samsung A10 kamerasi nasil?

Kemik suyu ile ne yemek yapilir?

1. Konular

1. 1.282.310
  2. Mesajlar

1. 1.682.308
  3. Kullanıcılar

1. 32.037
  4. Son üye

Geri
Üst Alt