Son Konular

• SAYGI VE ÖZLEMLE ANIYORUZ

Değerli Forum Üyeleri,

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, ebediyete intikalinin 87. yıl dönümünde (10 Kasım 1938), minnet ve rahmetle anıyoruz.

SAAT: 09:05

"Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır, fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır."

Ruhu Şad Olsun.

10 Kasım 2025 | [ ForumSitesi.Com.TR / Yönetim Ekibi]

Ensonhaber deprem bölgesinde: 15 günde evimi verdiler

Puan 38
Çözümler 0
habercihaberci doğrulanmış üyedir.
Ensonhaber deprem bölgesinde: 15 günde evimi verdiler

Deprem bölgesinde yapılan çalışmaları hızla devam ederken, vatandaşlar ise tek tek evlerine kavuşuyor. Elazığ'da yaşayan bir vatandaş, "Eşimi, oğlumu kaybettim. Depremden 15 gün sonra bana ev verdiler" dedi.

6912d3cc04da3450__w1200xh1322.jpg

6912d4984760c606__w1200xh1338.jpg

Türkiye'de 6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan deprem sonrası devlet, vatandaşlarını yalnız bırakmadı.

Deprem bölgesinde çalışmalar hızla başladı ve daha güvenli konutlar inşa edildi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'un sahada çalışmaları yakından takip ettiği deprem bölgesi, yeniden ayağı kaldırıldı.

Vatandaşlara evlerinin teslimi sürerken Ensonhaber olarak, deprem bölgesine gittik ve yapılanları yerinde inceledik.

Konutların yükseldiği bölgede vatandaşlara da mikrofon uzatarak, yapılan çalışmalara ilişkin bilgi aldık.

YouTube ve TikTok hesabımız üzerinden yayınladığımız röportajlarda vatandaşlar, bölgeye dair şu bilgileri verdi;

"15 GÜN İÇİNDE EVİMİ VERDİLER"

Elazığ'da mikron uzattığımız bir vatandaş, depremde eşini ve oğlunu kaybettiği ancak 15 gün içerisinde de kendisine yeni bir ev verildiğini söyledi.

Elazığ'da bir başka vatandaş ise "Gelsinler görsünler. İkinci bir Elazığ çıktı."dedi.

"ÇOK BÜYÜK İŞ YAPIYORLAR"

"Elazığ beş Elazığ oldu ne diyebilirim ki"diyen bir başka vatandaş ise sözlerini,"Yok şöyle olmuş yok böyle olmuş. Ya arkadaşım bir evin yıkılır, iki senede tamir edemezsin. Çok büyük bir iş yapıyorlar. Buna başarılar diliyorum."diyerek bitirdi.

"BEN DEVLETİMDEN MEMNUNUM"

Yine Elazığ'da yaşayan ve konutların teslim edildiğini söyleyen vatandaşlardan birisi,"Evler yapıldı, çalışma var. Başkası olsa biz bu evlerde de oturamazdık kardeşim. Ben Güney Çevre Yolu'nda oturuyorum. Orada 657 konut yapılmış. Hepsinin kurası çekildi. Teslim edilecek. Biz devletimizden ben şahsen memnunum kardeş."dedi.

"HERKES EVLERİNİ ALDI"

Depremlerden en fazla etkilenen yerlerden birisi ise Hatay olmuştu.

Hatay'da mikrofon uzattığımız bir vatandaş ise"Ben Hataylıyım. En büyük yıkım orada oldu zaten ama herkes evlerini aldı."dedi.

"GÖZLERİME İNANAMADIM"

Şanlıurfa'da konuştuğumuz bir başka vatandaş ise"Ben inşaatçı olduğum için biliyorum, öyle ezbere konuşuyorlar. Gittim ben gözlerime inanamadım. Muazzam bir olay."dedi.

ENSONHABER'İ TAKİPTE KALIN!

Bu içerikleri Ensonhaber'inYouTube,InstagramveTikTokhesaplarından takip edebilirsiniz...

1. Konular

1. 1.284.123
  2. Mesajlar

1. 1.687.283
  3. Kullanıcılar

1. 32.597
  4. Son üye

Geri
Üst Alt