haberci
Efsanevi Üye

İstanbul Güngören'de sona eren büyük bir proje kapsamında 768 konut ve 30 iş yeri olmak üzere toplam 798 bağımsız bölüm, bugün gerçekleştirilen törenle sahiplerine teslim edildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla düzenlenen '1930 Konut Anahtar Teslimi, Temel Atma ve Toplu Açılış Töreni'nde bin 77 konut ve 55 iş yeri olmak üzere toplam bin 132 bağımsız bölümün temeli atıldı. Ayrıca, TOKİ tarafından tamamlanan Güngören Millet Bahçesi de törenle açıldı. Millet bahçesi, çocuk oyun alanları, tematik bahçeler, spor sahaları, etkinlik alanları ve daha birçok sosyal alanı içinde barındırıyor, böylece bölge sakinlerine yeşil alan ve sosyal imkanlar sunuyor.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında, "Bugün İstanbul'un önemli bir ilçesi olan Güngören'de bulunmaktan mutluluk duyuyorum. Bu topraklarda yeni yapılan eserlerin açılışını yapmanın gururunu yaşıyoruz. Güngören Millet Bahçesi, İlçe Emniyet Müdürlüğü binası ve Ay Yıldız İlköğretim Okulu gibi önemli projelerin açılışını gerçekleştiriyoruz. Ayrıca Tozkoparan Mahallesi'nde tamamlanan 768 konut ve 30 iş yeri olmak üzere toplam 798 bağımsız bölümün anahtarlarını sahiplerine teslim ediyoruz" dedi.
2027 yılında tamamlanması planlanan Tozkoparan 4. Etap'ın temelini atacaklarını belirten Erdoğan, "2027 yazında bin 845 konut ve 88 iş yeri olmak üzere toplam bin 930 bağımsız bölümün teslimini gerçekleştirmiş olacağız. İri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız ve güçlü olacağız. Bu projelerle Dirençli İstanbul hedefimize bir adım daha yaklaşacağız" şeklinde konuştu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, hizmet aşkıyla çalıştıklarını ve millete hizmet etmenin kendileri için en büyük şeref olduğunu vurgulayarak, "Yıllardır durmadan, dinlenmeden, yorulmadan şehirlerimize hizmet ediyoruz. Bu yatırımların hayata geçirilmesine katkı sağlayan herkese teşekkürlerimi iletiyorum. Hak sahibi kardeşlerimizin bu evlerde mutlu ve huzurlu bir yaşam sürmelerini diliyorum. İstanbul'a duyduğumuz sevgiyi ve Güngören'e olan hizmet aşkımızı bu projelerle gösteriyoruz. Bu eserlerin Güngören'e değer katacağına inanıyorum. Tüm kurumlara ve hizmet edenlere teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.