haberci
(¯´•._.• Üye •._.•´¯)
Erzincan Bölgesel Yemekleri
Erzincan Yöresi Geleneksel Yemekler
Erzincan Yörrsel Yemek Yemek Tarifleri
Erzincan İli Bölgesel Yemekleri
Yöre mutfağı yemek yemek türleri bakımından zengindir Bunların çoğunluğunu hamur işleri oluşturur Eşgili, kesme çorba (un çorbası) yaprak sarma yemek türleridir Ayrıca su böreği ve özellikle kete ve tatlılar bol miktarda tüketilen hamur işleridir
Sırın:
Malzemeler :
2 bardak un
3 kaşık tereyağı
1 bardak pekmez
Tuz
Hazırlanışı: Un ve tuz suyla hamur haline getirilir Hamur yumurta büyüklüğünde bezelere ayrılır, bezeler kalın yufka halinde açılır Yufkalar kavgalı saç üzerinde pişirilir Soğumasını önlemek için kalın bir kumaş içinde saklanır sonradan, tereyağının eritilerek içine pekmez karıştırılmasıyla elde edilen karışım ile her iki tarafı yağlanır Yağlanan yufka iki parmak genişliğinde katlanarak rulo haline getirilip, 2–3 cm kalınlığında kesilip tepsiye dizilir Üzerine yeniden pekmezli tereyağı dökülür
Gasefe:
Malzemeler :
12 kg kayısı kurusu (yarma)
2–3 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi
Hazırlanışı: Kayısı kurusu bol su ile yıkanıp temizlenir Bir tencerede üzerini örtecek değin su konur, kayısı kuruları yumuşayıncaya kadar pişirilir Ateşten alınarak dinlenmeye bırakılır Dinlenen kaysı süzgeçten süzülür, servis tabağına alınır Üzerine tavada kızdırılmış tereyağı gezdirilir, iri kıyılmış cevizler üstüne serpildikten daha sonra servis yapılır *
Erzincan Yöresi Geleneksel Yemekler
Erzincan Yörrsel Yemek Yemek Tarifleri
Erzincan İli Bölgesel Yemekleri
Yöre mutfağı yemek yemek türleri bakımından zengindir Bunların çoğunluğunu hamur işleri oluşturur Eşgili, kesme çorba (un çorbası) yaprak sarma yemek türleridir Ayrıca su böreği ve özellikle kete ve tatlılar bol miktarda tüketilen hamur işleridir
Sırın:
Malzemeler :
2 bardak un
3 kaşık tereyağı
1 bardak pekmez
Tuz
Hazırlanışı: Un ve tuz suyla hamur haline getirilir Hamur yumurta büyüklüğünde bezelere ayrılır, bezeler kalın yufka halinde açılır Yufkalar kavgalı saç üzerinde pişirilir Soğumasını önlemek için kalın bir kumaş içinde saklanır sonradan, tereyağının eritilerek içine pekmez karıştırılmasıyla elde edilen karışım ile her iki tarafı yağlanır Yağlanan yufka iki parmak genişliğinde katlanarak rulo haline getirilip, 2–3 cm kalınlığında kesilip tepsiye dizilir Üzerine yeniden pekmezli tereyağı dökülür
Gasefe:
Malzemeler :
12 kg kayısı kurusu (yarma)
2–3 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi
Hazırlanışı: Kayısı kurusu bol su ile yıkanıp temizlenir Bir tencerede üzerini örtecek değin su konur, kayısı kuruları yumuşayıncaya kadar pişirilir Ateşten alınarak dinlenmeye bırakılır Dinlenen kaysı süzgeçten süzülür, servis tabağına alınır Üzerine tavada kızdırılmış tereyağı gezdirilir, iri kıyılmış cevizler üstüne serpildikten daha sonra servis yapılır *