Son Konular

Esin maasi edinilmis mal midir?

Modoratör

Yeni Üye
Credits
0

Eşin maaşı edinilmiş mal mıdır?

Eşlerin mal varlıkları tasfiye edilirken sandık ve benzeri kurumlardan gelen yardım amaçlı ödemeler de edinilmiş mal kapsamına alınır. Buna göre emekli ikramiyesi, kıdem tazminatı, emekli maaşı, yaşlılık aylığı, dul ve yetim aylığı, işsizlik tazminatı vb. ödemeler de evlilik süresince edinilmiş mal rejimine tabidir.

Eşe yapılan bağışlar kişisel mal sayılır mı?

Çalışma fikri ve bedeni olabilir. Bu ilke ışığında, çalışma ve emek karşılığı olmayan, örneğin, bağış, miras yoluyla gelen mallar, edinilmiş mal değil, kişisel maldır.

Mal rejimi davası nedir?

Mal rejimi davası nedir?
Boşanmada mal paylaşımı, evlilik birliğinin mahkeme kararı ile sona ermesinden sonra, kural olarak evlilik içinde edinilmiş malların eşit bir şekilde paylaşılması esasına dayanır. Yani, önce boşanma davası yargılaması yapılır, boşanma kararı kesinleştikten sonra mal paylaşımı davası görülmeye başlanır.

Emeklilik ikramiyesi kişisel mal mı?

Emeklilik ikramiyesi kişisel mal mı?
Günlük ödeme miktarı bulunduktan sonra, mal rejiminin sona erdiği tarihten sonraki süreler hesaplanır. Zira bu sürelerdeki ödemeler kişisel mal niteliğinde olacaktır. Toplam emeklilik ikramiyesinden bu değer çıkartılarak artık değer bulunur. Bulunan artık değerin yarısı ise diğer eşin katılma alacağıdır.

Hangi mallar edinilmiş maldır?

Bir eşin edinilmiş malları şunlardır:
- Çalışmasının karşılığı olan edinimler.
- Sosyal Güvenlik veya sosyal yardım kurum ve kuruluşlarının veya personele yardım amacı ile kurulan sandık ve benzerlerinin yaptığı ödemeler.
- Çalışma gücünün kaybı nedeniyle ödenen tazminatlar.
- Kişisel Malların gelirleri.

Karşılıksız kazanma nedir?

Eşlerden birinin bedensel, finansal veya zihinsel hiçbir çabası olmamasına rağmen tümüyle karşılıksız olarak elde ettiği eşyalar kişisel maldır. Uygulamada bu tür durumlar üst soydan yapılan karşılıksız kazandırmalar şeklinde kendisini göstermektedir.

Kıdem tazminatı kişisel mal mıdır?

Kıdem tazminatı kişisel mal mıdır?
5. Manevi Tazminat Alacakları, Kişisel Maldır. Evlilik birliği içerisinde eşlerden birisi kişilik haklarına saldırıda bulunulması sonrasında manevi tazminat alacağına hak kazanmış olabilir. Elde edilen bu manevi tazminatın kişisel mal olduğu kanunda açıkça belirlenmiştir.

Eşin maaşı edinilmiş mal mıdır? Evet, evlilik sırasında elde edilen mal varlıkları tasfiye edilirken, sandık ve benzeri kurumlardan gelen yardım amaçlı ödemeler de edinilmiş mal kapsamına alınır. Bu kapsamda emekli ikramiyesi, kıdem tazminatı, emekli maaşı, yaşlılık aylığı, dul ve yetim aylığı, işsizlik tazminatı gibi ödemeler de evlilik süresince edinilmiş mal rejimine tabi tutulur.

Eşe yapılan bağışlar kişisel mal sayılır mı? Evet, kişisel mal olarak kabul edilir. Çalışma ve emek karşılığı olmayan, örneğin, bağış veya miras yoluyla elde edilen mallar edinilmiş mal değil, kişisel maldır.

Mal rejimi davası nedir? Mal rejimi davası, boşanma sonrasında mal paylaşımını düzenleyen bir davadır. Evlilik birliğinin mahkeme kararı ile sona ermesinden sonra, genellikle evlilik süresince edinilen malların eşit bir şekilde paylaşılmasına dayanır. Boşanma kararı kesinleştikten sonra mal paylaşımı davası görülmeye başlanır.

Emeklilik ikramiyesi kişisel mal mı? Evet, emeklilik ikramiyesi kişisel mal olarak kabul edilir. Mal rejiminin sona erdiği tarihten sonraki sürelerde yapılan ödemeler kişisel mal niteliğinde olacaktır. Bu durumda, emeklilik ikramiyesinin artık değerinin yarısı diğer eşin katılma alacağı olarak hesaplanır.

Hangi mallar edinilmiş maldır? Bir eşin edinilmiş malları genellikle çalışmasının karşılığı olan edinimler, sosyal yardım kuruluşlarından gelen ödemeler, çalışma gücünün kaybı nedeniyle ödenen tazminatlar ve kişisel malların gelirleri olarak sıralanabilir.

Karşılıksız kazanma nedir? Eşlerden birinin hiçbir çaba göstermeden elde ettiği mallar karşılıksız kazanma olarak adlandırılır ve bu tür mallar genellikle kişisel mal olarak kabul edilir. Örneğin, üst soydan yapılan karşılıksız kazandırmalar bu duruma örnektir.

Kıdem tazminatı kişisel mal mıdır? Evet, kıdem tazminatı da kişisel mal olarak kabul edilir. Manevi tazminat alacakları da genellikle kişisel mallar arasında yer almaktadır. Eşler arasında manevi tazminat alacakları söz konusu olduğunda, bu tür ödemeler kişisel maldır.

Trafik hatalari nereye sikayet edilir?

Yatirim icin arsa alirken nelere dikkat edilir?

1. Konular

1. 1.282.776
  2. Mesajlar

1. 1.683.508
  3. Kullanıcılar

1. 32.182
  4. Son üye

Geri
Üst Alt