Modoratör
Yeni Üye
Eski okula yatay geçiş nasıl yapılır?
Öğrencilerin Ek Madde -1 uyarınca sadece bir defa yatay geçiş yapabilmektedir. Ancak söz konusu madde uyarınca, yatay geçiş yapan öğrencilerin, ÖSYS merkezi yerleştirme sonucu kayıt hakkı kazandıkları yükseköğretim kurumuna daha sonraki başvuru tarihlerinde geri dönebilmektedirler.
Ek madde 1 geri dönüş nasıl yapılır?
İlgili dönem başvurularından önce Ek Madde-1 uyarınca yatay geçiş yapan öğrenciler tekrar yatay geçiş yapamaz. Ancak, söz konusu madde uyarınca yatay geçiş yapan öğrenciler, ÖSYS merkezi yerleştirme sonucu kayıt hakkı kazandıkları yükseköğretim kurumuna daha sonraki başvuru tarihlerinde geri dönebilirler.
Yatay geçiş yaptığın okula geri dönebilir misin?
Yatay geçiş yaptığın okula geri dönebilir misin?
Yatay geçiş çıktı gitmek zorunlu mu?
Petapat. Çıkmaz. Yatay geçiş kabulü sana kayıt hakkı doğrurur sadece. Aynı anda aynı seviyede sadece bir yükseköğrenim programına kayıt olunabilme kuralı sayesinde yenisine kayıt yaptığında eskisinden kaydın düşer.
Ek madde 1 yatay geçiş kaç kere yapılır?
YÖK, MYP ile öğrencilere yalnızca 1 kere yatay geçiş hakkı tanıdı. Bu yüzden geçiş yapacağınız üniversite ve bölümü çok iyi araştırmanız gerekmektedir.
Ek madde 1 ile yatay geçiş ne zaman yapılır?
Ek madde 1 ile yatay geçiş ne zaman yapılır?
geçmek istediğiniz üniversite, bahar döneminde ek madde 1 ile öğrenci alıyorsa(almak zorunda değil) bir dönem sonra geçiş yapabilirsiniz. aksi taktirde bir yıl beklemek durumundasınız.
Yatay geçiş yaptıktan sonra iptal edilir mi?
(Ek cümleler:RG-21/12/2019-30985) İlgili yılda/dönemde yatay geçiş başvurusu kabul edilerek kayıt yaptıran ancak eğitim-öğretim dönemi başlamadan önce yatay geçiş hakkından vazgeçen öğrencilerin yatay geçiş işlemleri iptal edilir.
1 dönem yatay geçiş var mı?
Yatay Geçiş birinci dönemin sonundan itibaren yapılabilir. Fakat bazı üniversiteler geçiş için dönem aralarını kabul etmeyip ilk yılın sonunda yatay geçişe izin veriyorlar. Birinci yıldan son yıla kadar geçiş yapabilirsiniz fakat son yıl geçiş yapamazsınız.
Üniversite kaydım silindi nasıl geri alabilirim?
Üniversite kaydım silindi nasıl geri alabilirim?
KİMLER ÜNİVERSİTEYE GERİ DÖNEBİLECEK? Öğrenci affıyla ilgili düzenlemeden 18 Mayıs'a kadar ilişiği kesilen öğrenciler yararlanabilecek. Aftan yararlanmak isteyen öğrencilerin, askerlik görevi, mücbir sebepler ve sağlık nedenleri dışında 18 Eylül'e kadar yükseköğretim kurumuna başvurmaları gerekiyor.
Üniversite den kayıt silindikten sonra tekrar açılır mı?
neyse bunun bir onemi yok artik. kaydi silinen birinin tekrar geri donmesinin iki yolu vardir. biri sinava girip yeniden kazanmak, digeri ise af. af oyle her zaman cikmaz.