Son Konular

Eskişehir'de Kalp Ritim Bozukluğu Elektriksel Ablasyonla Başarıyla Tedavi Edildi

Credits
1.230.245
kamu-hastanelerinde-ilk-kez-uygulanan-yonteml-18782867_amp.jpg

Eskişehir'de yaşayan ve 2 çocuk annesi Zeynep Çiçek (69), kalbindeki ritim bozukluğundan kurtulmak için gerçekleştirilen 'elektriksel ablasyon' ameliyatıyla eski sağlığına kavuştu. Bu tedavinin Türkiye'deki kamu hastanelerinde ilk kez Eskişehir Şehir Hastanesi'nde uygulandığını belirten Doç. Dr. Mehmet Özgeyik, elektriksel ablasyonun dünya genelinde 5 yıldır başarıyla kullanıldığını açıkladı.

Zeynep Çiçek, nefes darlığı ve kalp çarpıntısı şikayetleriyle Eskişehir Şehir Hastanesi'ne başvurduğunda kalbinde ritim bozukluğu teşhisi konuldu. Hastanede gerçekleştirilen 'elektriksel ablasyon' işlemi sayesinde sağlığına kavuşan Çiçek, ameliyat sonrası 3 gün içinde taburcu edildi. Çiçek, ameliyat sonrası sağlık durumundan memnun olduğunu belirterek, "Doktorumuzun tavsiyesi üzerine geldim ve şu an çok daha iyi hissediyorum. Ritim bozukluğu nedeniyle yaşadığım sıkıntılar artık geride kaldı. Ameliyatın ardından bazen hafif ağrılarım oluyor ancak bunlar eskisi kadar rahatsız etmiyor" dedi.

Eskişehir Şehir Hastanesi Kardiyoloji Bölümü'nde görev yapan Doç. Dr. Mehmet Özgeyik, elektriksel ablasyon tedavisinin dünya genelinde 5 yıldır etkili bir şekilde kullanıldığını belirtti. Ritim bozukluğu olan hastalarda yaygın olarak uygulanan tedavilerin dokuları yakma veya dondurma yöntemlerine dayandığını söyleyen Özgeyik, elektriksel ablasyonun daha hızlı ve etkili bir tedavi seçeneği olduğunu vurguladı. Bu tedavinin Türkiye'deki kamu hastanelerinde ilk kez Eskişehir Şehir Hastanesi'nde uygulandığını kaydeden Özgeyik, hastanın şikayetlerinin tedavi sonrası hala devam etmesi üzerine ablasyon işleminin planlandığını belirtti. Yapılan işlemin başarılı bir şekilde gerçekleştirildiğini ve hastanın sağlığına kavuştuğunu belirten Özgeyik, "Ameliyat sırasında hastamızın ritmi normale döndü ve şikayetleri azaldı. Bu teknoloji dünya genelinde yeni yeni kullanılmaya başlanmış olmasına rağmen ülkemizde de hızla benimsenmeye başladı. Hastanemizdeki uygulama ile Sağlık Bakanlığı'na bağlı kamu hastanelerinde Türkiye'de ilk kez bu işlem gerçekleştirildi" şeklinde konuştu.

Eskişehir'de Kadın Sürücüler Arasında Trafik Kazası!

Bahçeli'nin Yüzüğü ve Rozeti Olay Yarattı! Gizli Mesaj Ne?