S
SoruCevap
Guest
Etli Soğan Yahnisi Tanımı İçin Materyaller
500 gram dana kuşbaşı et
1 kase soyulmuş arpacık soğan yaklaşık 500 gr
3 diş sarımsak
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı tereyağ
1 çay bardağı sıcak su
1 yemek kaşığı dolusu salça
Tuz
Karabiber
Etli Soğan Yahnisi Tanımı Yapılışı
Yağları tencereye alalım.
Tereyağ eridiğinde yıkayıp süzdüğümüz etleri ekleyip harlı ateşte 2-3 dakika karıştırarak kavuralım.
1 çay bardağı sıcak su ekleyelim kapağını kapatalım.
Orta ateşte orta ara karıştırarak pişirelim.
Suyu bittiğinde pişmediyse su ekleyebilirsiniz. Benim su miktarım kâfi geldi.
Suyu biten etlere arpacık soğanlarımızı ve sarımsakları ekleyelim.
Etlerle bir arada 2-3 dakika kavuralım.
Salçayı ekleyip 2-3 dakikada bu türlü kavurup üzerini geçecek kadar su ekleyelim.
Tuz karabiber ekleyip arpacık soğanlar yumuşayana kadar pişirelim. Sıcak olarak servis yapalım. Afiyet şifa olsun.
500 gram dana kuşbaşı et
1 kase soyulmuş arpacık soğan yaklaşık 500 gr
3 diş sarımsak
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı tereyağ
1 çay bardağı sıcak su
1 yemek kaşığı dolusu salça
Tuz
Karabiber
Etli Soğan Yahnisi Tanımı Yapılışı
Yağları tencereye alalım.
Tereyağ eridiğinde yıkayıp süzdüğümüz etleri ekleyip harlı ateşte 2-3 dakika karıştırarak kavuralım.
1 çay bardağı sıcak su ekleyelim kapağını kapatalım.
Orta ateşte orta ara karıştırarak pişirelim.
Suyu bittiğinde pişmediyse su ekleyebilirsiniz. Benim su miktarım kâfi geldi.
Suyu biten etlere arpacık soğanlarımızı ve sarımsakları ekleyelim.
Etlerle bir arada 2-3 dakika kavuralım.
Salçayı ekleyip 2-3 dakikada bu türlü kavurup üzerini geçecek kadar su ekleyelim.
Tuz karabiber ekleyip arpacık soğanlar yumuşayana kadar pişirelim. Sıcak olarak servis yapalım. Afiyet şifa olsun.