Son Konular

Etli Soğan Yahnisi

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan SoruCevap
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S

SoruCevap

Guest
Etli Soğan Yahnisi Tanımı İçin Materyaller
500 gram dana kuşbaşı et
1 kase soyulmuş arpacık soğan yaklaşık 500 gr
3 diş sarımsak
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı tereyağ
1 çay bardağı sıcak su
1 yemek kaşığı dolusu salça
Tuz
Karabiber

Etli Soğan Yahnisi Tanımı Yapılışı

Yağları tencereye alalım.
Tereyağ eridiğinde yıkayıp süzdüğümüz etleri ekleyip harlı ateşte 2-3 dakika karıştırarak kavuralım.
1 çay bardağı sıcak su ekleyelim kapağını kapatalım.
Orta ateşte orta ara karıştırarak pişirelim.
Suyu bittiğinde pişmediyse su ekleyebilirsiniz. Benim su miktarım kâfi geldi.
Suyu biten etlere arpacık soğanlarımızı ve sarımsakları ekleyelim.
Etlerle bir arada 2-3 dakika kavuralım.
Salçayı ekleyip 2-3 dakikada bu türlü kavurup üzerini geçecek kadar su ekleyelim.
Tuz karabiber ekleyip arpacık soğanlar yumuşayana kadar pişirelim. Sıcak olarak servis yapalım. Afiyet şifa olsun.
 
S

Güveçte Sufle

S

Rüzgargülü Kurabiye

Benzer Konular

T
  • Soru Soru
Etli Soğan Yahnisi Tanımı İçin Materyaller 500 -600 gram dana kuşbaşı et 1 kase soyulmuş arpacık soğan 4-6 diş sarımsak 2 yemek kaşığı tereyağ 1 yemek kaşığı üzüm sirkesi 1 su bardağı sıcak su 1 yemek kaşığı dolusu salça Tuz Etli Soğan Yahnisi Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTanımı Yazdır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
18
theking
T
T
  • Soru Soru
Ciğer Yahnisi Tanımı İçin Materyaller 1 kilo tavuk ciğeri (dana ciğeride kullanabilirsiniz) 2 adet soğan 5 diş sarımsak Tuz,karabiber,pulbiber Zeytinyağ Ciğer Yahnisi Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTanımı Yazdır Soğanları piyazlık doğrayıp yağda hafif rengi dönene kadar kavuruyoruz. Daha sonra...
Cevaplar
0
Görüntüleme
39
theking
T
S
  • Soru Soru
Kuzu İncik Yahnisi Tanımı İçin Malzemeler 2 adet kuzu incik 3 adet defne yaprağı 3 adet patates 2 adet soğan 1 kaşık tereyağı Tuz Pul biber Kuzu İncik Yahnisi Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Kuzu inciklerimizi, defne yapraklarını, 2 adet soğanı (Bütün şeklinde) düdüklüde 10 dk kadar...
Cevaplar
0
Görüntüleme
19
SoruCevap
S
Yahni hangi etten yapılır? Bu yemeği tercihinize bağlı olarak, dana veya kuzu eti ile yapabilirsiniz. Et yahni yemeğine eklenen su, sıcak olmalıdır. Soğuk su etlerin sertleşmesine sebebiyet verebilir. Yemek, kısık ateşte soğan ve etler yumuşayana ve özleşene kadar pişirilmelidir. Papaz Yahnisi...
Cevaplar
1
Görüntüleme
9
Et yahnisi nasıl yapılır? Yağsız kuşbaşı etleri bol suda yıkayıp üzerlerini kağıt havlu yardımıyla kurulayın. Zeytinyağını derin bir tencerede kızdırın. Kuşbaşı etleri alıp yüksek ateşte kendi suyunu çekene kadar pişirin. Etlerin üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyip kapağını açık bıraktığınız...
Cevaplar
1
Görüntüleme
6
  1. Konular

    1. 1.280.959
  2. Mesajlar

    1. 1.678.198
  3. Kullanıcılar

    1. 31.729
  4. Son üye

Geri
Üst Alt