Son Konular

Etli Yemeklere Yakışan Mantar Sosu

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan SoruCevap
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S

SoruCevap

Guest
Etli Yemeklere Yakışan Mantar Sosu Tanımı İçin Malzemeler

Haşlamak için;
300 gram kültür mantarı
Haşlanırken 3 damla limon suyu
1 su bardağı su
Pişirmek için;
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağ
1 adet kuru sosan
2 diş sarımsak
1 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı un ( çok dolu olmasın)
1.5 çay kaşığı zerdeçal
1 çay kaşığı karabiber
1 çay bardağı süt

Etli Yemeklere Yakışan Mantar Sosu Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Soğan ve sarımsakları küçük küçük doğrayalım.
Tencereye tereyağını ,sıvı yağ koyup beş dakika kavuralım.
Onlar kavruluncaya kadar biz bir yandan mantarlarımızı yıkayıp ince doğrayalım.
Suya limon sıkıp 3 dakika haşlayalım, süzelim ve kavurduğumuz soğana ekleyelim.
Bir kaba sütü zerdeçalı unu koyup çırpıyoruz.
Karabiber ve tuzu da ek ediyoruz.
Karışımı mantarlara ekleyip daima karıştırarak 5 dakika daha pişirip istediğiniz ete tavuğa döküp servis ediyoruz.Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun
Etli Yemeklere Yakışan Mantar Sosu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
S

Dolma Yemeği (Dolmanın İç Harcından)

S

Bayatlamayan Tek Lokmalık Kıyır Kıyır Tuzlu Kurabiye Videolu

  1. Konular

    1. 1.281.034
  2. Mesajlar

    1. 1.678.324
  3. Kullanıcılar

    1. 31.736
  4. Son üye

Geri
Üst Alt