Son Konular

• SAYGI VE ÖZLEMLE ANIYORUZ

Değerli Forum Üyeleri,

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, ebediyete intikalinin 87. yıl dönümünde (10 Kasım 1938), minnet ve rahmetle anıyoruz.

SAAT: 09:05

"Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır, fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır."

Ruhu Şad Olsun.

10 Kasım 2025 | [ ForumSitesi.Com.TR / Yönetim Ekibi]

Euro Bölgesi'nde yatırımcı güveni kasımda yüzde 2 azaldı

Manisa'da dereye atık su bırakan işletmeye suçüstü

Puan 38
Çözümler 0
habercihaberci doğrulanmış üyedir.
Euro Bölgesi'nde yatırımcı güveni kasımda yüzde 2 azaldı

Sentix'ten yapılan açıklamaya göre, Euro Bölgesi'nde yatırımcı güveni kasımda beklentilerin aksine 7,4 puana gediledi.

6911e23d91882682__w1200xh675.jpg

6-8 Kasım'da 1.069 yatırımcının katılımıyla gerçekleştirilen Euro Bölgesi'nde yatırımcı güveni, finansal piyasa uzmanlarının bölgenin ekonomisine yönelik beklentilerinin aksine kasımda düştü.

Piyasalara ilişkin araştırmalar yapan ve merkezi Frankfurt'ta bulunan Sentix'ten yapılan açıklamaya göre, ekimde eksi 5,4 puan olan Euro Bölgesi Genel Yatırımcı Güven Endeksi, bu ay 2 puanlık düşüşle eksi 7,4 puana geriledi.

Endekse ilişkin beklenti, kasımda eksi 4 puan olması yönündeydi.

Yatırımcıların gelecek 6 aya ilişkin beklentilerini ölçen Beklentiler Endeksi de 5,8 puandan eksi 3,3 puana indi.

ALMANYA'DA YATIRIMCI GÜVEN ENDEKSİ

Öte yandan, Euro Bölgesi'nin en büyük ekonomisine sahip Almanya'da Genel Yatırımcı Güven Endeksi, kasımda yine beklentilerdeki düşüş nedeniyle 2,5 puan gerileyerek eksi 20,4 puana indi. Beklentiler Endeksi de 2,8 puandan eksi 0,5 puana indi.

Açıklamada, Alman ekonomisinde aşağı yönlü baskıların hakim olduğu belirtilerek, yeni hükümet, altyapı ve savunma harcama planlarıyla geçici umut ışıklarının son derece hızlı bir şekilde ortadan kaybolduğu ifade edildi.

Manisa'da dereye atık su bırakan işletmeye suçüstü

1. Konular

1. 1.284.057
  2. Mesajlar

1. 1.687.164
  3. Kullanıcılar

1. 32.591
  4. Son üye

Geri
Üst Alt