Son Konular

Evde Pide

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan theking
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
T

theking

Guest
Evde Pide Tanımı İçin Malzemeler

Hamur materyalleri;
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
1 paket instant maya
1 su bardağı sıvı yağ
Un
İç harcı için; (kıymalı harç)
200 gram kıyma
1 rendelenmiş domates
1 büyük uzunluk rendelenmiş soğan
10-12 kısım maydanoz
1 adet kapya biber
2 adet yeşil biber
5 çorba kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı salça
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı pulbiber
1 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
Tavuklu harç;
1 bütün tavuk göğsü
1 tatlı kaşığı salça
1 adet kapya biber
2 adet yeşil biber
5-6 çorba kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
1 çay kaşığı pulbiber

Evde Pide Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tavuklu harç için göğüs etini minik minik doğrayın.
İnce kıyılmış biberleri salçayı sıvı yağ baharatları ekleyip yeterlice karıştırın.
Kıymalı harç için domatesi ve soğanı rendeleyin.
İnce kıyılmış biberler ,maydanoz ,salça, sıvı yağ ve baharatları ekleyip elle yoğurun.
Hamur gereçlerinden yumuşak ele yapışmayan hamur yoğurun ve 1 saat dinlendirin.
Dilediğiniz büyüklükte bezeler kopararak uzun formda açın.
Harçlardan içine koyun. Kenarlarını kıvırarak kapatın. Tepsiye dizin.
Yumurta sarısı sürün.
180 derece fırında üzeri hafif kızarana kadar pişirin.
Dilerseniz bu kademede fırından çıkartıp kaşar peynir serpin ve fırına tekrar verin.
Peynirler eriyene kadar fırında bekletin ve çıkartın.
Evde Pide Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
T

Kayseri Yağlaması

T

Böğürtlen Reçeli

  1. Konular

    1. 1.280.695
  2. Mesajlar

    1. 1.677.448
  3. Kullanıcılar

    1. 31.685
  4. Son üye

Geri
Üst Alt