Modoratör
Yeni Üye
Evsizlere yardım için neresi aranmalı?
Evi olmayan, sokakta yaşayan insanları ALO 153, 155, 156, 183 ihbar hatlarına ve kaymakamlıklara bildirebilirsiniz.
Evsizlere yardım etmek için ne yapmalıyız?
Evsizlere yardım etmek için ne yapmalıyız?
İstanbul Valiliği, sokakta kalan evsizler için iletişim hatları oluşturuldu. Evsiz, sokakta kalanları ALO 153, 155, 156, 183 ihbar hatları ve kaymakamlıklara bildirebilirsiniz.
Evi olmayanlar nerede kalabilir?
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca yeni tip koronavirüs tedbirleri kapsamında devlet misafirhanelerinde konaklayan evsiz ve kimsesiz vatandaşlar, ev konforunda hizmetle buluşmanın mutluluğunu yaşıyor.
Sokakta kalan insanlara hangi kurum ve kuruluşlar yardım eder Ankara?
Sokakta kalan insanlara hangi kurum ve kuruluşlar yardım eder Ankara?
Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, sokakta yaşayan evsizlerin barınma evine yerleştirilebilmesi için Başkentlileri, "153 Mavi Masa" hattına ihbarda bulunmaya çağırdı.
Sokakta kalan insanlara hangi kurum ve kuruluşlar yardım eder Izmir?
İzmir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Şube Müdürlüğü'ne bağlı Örnekköy'deki Müyesser Turfan Geçici Konuk Evi, çeşitli kaynaklardan gelen ihbarları da değerlendirerek sokakta yaşayan evsiz yurttaşları, bulunduğu yerden alıyor ve onlara barınma olanağı sağlıyor.
Türkiyede kaç kişi sokakta yaşıyor?
Türkiyede kaç kişi sokakta yaşıyor?
Genellikle 'evsizler'olarak adlandırılan sokakta yaşayan insanların sayısı dünyada olduğu gibi Türkiye'de de artıyor. STK'lar tarafından yapılan 15 yıllık bir çalışmanın sonıcuna göre Türkiye'de tahmini olarak 70 binden fazla evsiz bulunuyor. Sadece İstanbul'da sokaklarda yaşayanların sayısı 10 bine yaklaşmış durumda.
Ankarada evsizler nerede kalıyor?
Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığının, Ulus ve Dışkapı'daki barınma evleri, soğuk kış şartlarında sokakta yaşayan kimsesiz vatandaşlara, sıcak yuva olmak için kapılarını 24 saat açık tutuyor.
Kaç milyon evsiz var?
Kaç milyon evsiz var?
ABD'de ülkedeki evsizlerin sayısı resmi rakamlara göre yaklaşık 600 bin. Resmi olmayan rakamlara göre ise yaklaşık 2 buçuk milyon.