Modoratör
Yeni Üye
Fabrika kapasite hesabı nasıl yapılır?
İşletmelerde insan gücü kapasite planlaması, iş gücü standartları belirlenerek , iş gücü devir oranları tespit edilerek ve işletme amaçları objektif ölçülere göre planlanarak, bilgisayarlar aracılığıyla yapılmalıdır.
Fabrika düzeni nasıl olmalı?
FABRİKA DÜZENLEMENİN AMAÇLARI Malzeme ve insan hareketleri basit, az ve kolay kontrol edilebilecek biçimde yapılmalıdır. Yardımcı tesisler mantığa uygun , ihtiyacı karşılayacak yerlerde bulunmalıdır. Gelecekteki genişleme veya değişiklik isteklerini karşılayacak esnek bir yerleştirme düzeni kurulmalıdır.
KKO nasıl hesaplanır?
KKO nasıl hesaplanır?
İmalat sanayi kapasite kullanım oranı ya da kapasite kullanım oranı (KKO)= (Fiili Kapasite/Normal Kapasite) X 100 formülü ile hesaplanır.
Fabrika kapasitesi nedir?
Fabrika kapasitesi nedir?
Kapasite Nedir? olarak tanımlanır. Kapasite üretim faaliyetine katılan tesis, fabrika, bölüm, atölye, makine veya insan yada işgücü gibi her faktör veya kaynak için söz konusu olan bir kavramdır. Yeni bir fabrika kurulmadan önce belirlenmesi gereken en önemli şeylerden biri kapasitenin hesaplanması ve planlanmasıdır.
Fabrika düzenlemesi hangi amaçla yapılmaktadır?
Fabrika düzenlemenin ana amacı fabrika içinde üretime yönelik faaliyetlerde yer alan canlı ve cansız varlıkların tümünün hareket miktarlarını minimum düzeye indirmektir.
Optimum işletme büyüklüğü ne demektir?
Öncelikle optimum işletme büyüklüğü nedir? Onu tanımlayalım. Optimum İşletme Büyüklüğü: "Üretim faktörlerinin en akılcı ve en kârlı olarak kullanılabildiği işletme büyüklüğüne optimum işletme büyüklüğü denilir." Üretim faktörleri, doğa, emek, sermaye ve müteşebbisten oluşur.
Işletmelerde kapasite kullanım oranı nasıl hesaplanır?
Işletmelerde kapasite kullanım oranı nasıl hesaplanır?
Kapasite Kullanım Oranı (KKO) nasıl hesaplanır? İmalat sanayi kapasite kullanım oranı ya da kapasite kullanım oranı (KKO)= (Fiili Kapasite/Normal Kapasite) X 100 formülü ile hesaplanır.
Yıllık işletme cetveli kapasite kullanım oranı nasıl hesaplanır?
Yıllık işletme cetveli kapasite kullanım oranı nasıl hesaplanır?
Kapasite toplam yıllık kullanım oranı belirlenirken; 100* (Toplam fiili üretim miktarı (ilgili yıl içinde yapılan üretim miktarı) / toplam kapasite miktarı (kapasite raporundaki miktar) formülüne dikkat edilmelidir.