☕ Sohbet, paylaşım ve samimiyet burada.☕

Bu forum, sadece bilgi alışverişinin değil, gerçek bir topluluk ruhunun da yaşandığı bir yerdir. Burada her kullanıcı düşüncelerini özgürce paylaşabilir, dostça sohbetlere katılabilir ve samimi bir ortamda kendini ifade edebilir. Anonimlik değil, içtenlik ön plandadır. Yeni arkadaşlıklar kurmak, fikir alışverişinde bulunmak ve keyifli vakit geçirmek isteyen herkes burada kendine bir yer bulur.

Kayıt OL

Faturada imza gerekli mi?

Zeberus

Administrator
Yönetici
Katılım
27 Ara 2022
Mesajlar
341,798
Tepkime puanı
58

Faturada imza gerekli mi?​

Bu hükme göre, vergi uygulamaları bakımından faturada imzanın bulunması zorunlu olmakla beraber, faturanın şekil ve nizamına ilişkin esaslara riayet edilmek şartıyla, düzenleme tarihinde imzaya yetkili olanın imzasının notere tasdik ettirilip basım sırasında fatura üzerine yazdırılmak suretiyle faturanın (hazır imzalı …

Faturada kaşe ve imza zorunlu mudur?​

Bu hükme göre, vergi uygulamaları bakımından faturada imzanın bulunması zorunludur. Faturanın düzenlenmesi esnasında bilgisayar ile imzanın yazdırılması veya imza kaşesi kullanılması yöntemine de izin verilmesinin isabetli olacağı görüşündeyiz.
E imza olmadan fatura kesilir mi?
Mali mühür, kurumsal bir e-imza çeşididir. Mali mühür olmadan elektronik fatura kesemezsiniz. Yalnızca şahıs firmaları mali mühür yerine e-imza ile de elektronik fatura kullanıcısı olabilir.

E-fatura neden imzasız yazıyor?​

E-faturalar hayatı kolaylaştırırken madalyonun arka yüzünde yasal bir boşluk meydana geliyor. Buna göre e-fatura uygulamasında elektronik imza yasalar tarafından zorunlu kılınmıyor, bunun yerine mali mühür kullanılıyor.

Irsaliyede kaşe imza olur mu?​

e-İrsaliye’nin kâğıt çıktı olarak bulunması gereklidir. Yetkililer talep ettiğinde elektronik ortamdaki hali veya karekod bulunan matbu hali gösterilir. e-İrsaliye çıktısı üzerinde kaşe veya imza bulunması zorunlu değildir.
Vergi mükellefi olmayana fatura kesilir mi?
e-Fatura veya e-arşiv faturaya geçme zorunluluğu olmayan firmaların aynı gün içinde bir vergi mükellefine keseceği KDV dahil 5.000 TL ve üzeri veya vergi mükellefi olmayan birine keseceği KDV dahil 30.000 TL ve üzeri e-arşiv faturalar GİB Portal üzerinden mali mühre ihtiyaç duyulmadan kesilebilir.
Vadeli bir satış yapıldığında faturanın üst kısmına kaşe vurulup imzalanır. Bu tip faturalara “Açık Fatura” denir. Peşin ödemeli satış yapıldığında ise fatura bedelinin peşin olarak alındığını göstermek için faturanın alt kısmı kaşelenip imzalanır. Bu da “Kapalı Fatura” olarak ifade edilir.
 

Benzer konular

Faturaya imza atılır mı? Bir fatura düzenlendiği zaman ise faturanın baş tarafında iş sahibinin veya namına imzaya yetkili olanların imzasının bulunması gerektiği yine aynı kanunun 231. Maddesi hükümüne göre düzenlenmiştir. E faturada imza olması gerekir mi? E faturada imza olması gerekir mi...
Cevaplar
1
Görüntüleme
5
E faturada kaşe imza nereye atılır? Vergi Teknolojileri Aynı kanunun Faturanın Nizamını anlatan 231’inci 4’üncü bendinde ise “Faturaların baş tarafında iş sahibinin veya namına imzaya mezun olanların imzası bulunur” denmektedir. E-fatura irsaliye yerine geçer mi? E-fatura irsaliye yerine geçer...
Cevaplar
1
Görüntüleme
10
E faturada logo zorunlu mu? E-Arşiv Faturada Kaşe Zorunlu Mu? E-arşiv faturanızda imzanız ile beraber kaşeniz de olmalıdır. GİB Özel Entegratörü DİA ile e-arşiv fatura tasarımlarınıza firma logo, kaşe, imza gibi bilgilerinizi kolaylıkla ekleyerek, her faturanızda kaydedeceğiniz tasarım ile...
Cevaplar
1
Görüntüleme
8
Fatura da imza nereye atılır? Vadeli bir satış yapıldığında faturanın üst kısmına kaşe vurulup imzalanır. Bu tip faturalara “Açık Fatura” denir. Peşin ödemeli satış yapıldığında ise fatura bedelinin peşin olarak alındığını göstermek için faturanın alt kısmı kaşelenip imzalanır. Hangi faturanın...
Cevaplar
1
Görüntüleme
2
Karekod ıslak imza yerine geçer mi? Evet e-İmza (elektronik imza), ıslak imza yerine geçer. 5070 Sayılı Elektronik İmza Kanunu’na göre e-İmza, elle atılan imzanın aynı hukuksal geçerliliğe sahip olan sayısal karşılığıdır. Güvenli Elektronik İmza, elle atılan imzaya eşdeğerdir ve Güvenli...
Cevaplar
0
Görüntüleme
6
Anasayfa Kayıt Ol Giriş Yap
Tips
Tips