Modoratör
Yeni Üye
Fen bilgisi öğretmenleri lisede çalışabilir mı?
Bu noktada ilköğretim ve ortaöğretim düzeyindeki öğrencilere fizik, kimya ve biyoloji bilimleri ile ilgili temel bilgiler öğretilir. Bunun yanı sıra fen bilgisi öğretmenliği mezunları özel okullarda, devlet okullarında ve eğitim kurumlarında çalışabilirler.
Fen Bilgisi Öğretmenliği nasıl bir meslek?
Fen bilgisi öğretmenleri, fen bilgisi konusunda bilgi ve becerilerini öğrenci gruplarına, yaş grubuna göre farklı yöntemlerle kazandırmayı amaçlar. Bu mesleği yapan pek çok kişi Milli Eğitim Bakanlığına bağlı olarak ilköğretim okullarında fen bilgisi branşında öğretmen olarak görev yapar.
Fen Bilgisi Öğretmenliği hangi alanlarda çalışabilir?
Fen bilgisi öğretmeni, müfredatta belirtilen konular doğrultusunda ilköğretim ikinci kademe öğrencilere fizik, kimya ve biyoloji bilimleri ile ilgili temel bilgileri öğretir. Özel okullarda, dershanelerde ve kamu okullarında çalışabilir.
Fen bilgisi öğretmeninin maaşı ne kadar?
Fen bilgisi öğretmeninin maaşı ne kadar?
Kariyerinde Maaşlar
| EN DÜŞÜK | EN YÜKSEK
Fen Bilgisi Öğretmeni | 4.250 | 8.700
Fen fakültesi mezunları ne iş yapar?
Fen fakültesi mezunları ne iş yapar?
Uygulamalı fen bilimlerinden mezun çok sayıda öğrenci, mühendislik ve biyomedikal alanlarında iş bulabilir, laboratuvarlarda araştırma görevlisi olarak yeni ürün ve teknolojilerin icadı üzerine çalışabilirler. İşletme, hem uygulamalı hem de soyut fen bilimleri mezunları arasında popüler bir meslektir.
Fen Bilgisi Öğretmenliği atamaları kaç puan?
Fen Bilimleri/Fen ve Teknoloji Öğretmenliği Atama Taban Puanları (SON 5 YIL)
Alan Adı | Atama Yılı | KPSS Taban Puanı
Fen Bilimleri Öğretmenliği | 2021 EYLÜL | 79,17854
Fen Bilimleri Öğretmenliği | 2021 MART | 78,46220
Fen Bilimleri Öğretmenliği | 2020 HAZİRAN | 74,16045
Fen Bilimleri/Fen ve Teknoloji Öğretmenliği | 2020 OCAK | 76,01989