Son Konular

Filistinli Mültecilere Yardım Sözü: UNRWA'dan Güçlü Taahhüt

haberci

Efsanevi Üye
Credits
1.227.915
white.jpg

UNRWA, Filistinli Mültecilere Destek İçin Kararlı

Birleşmiş Milletler'in Yakın Doğu'daki Filistinli mültecilere yardım ve kalkınma faaliyetlerini yürüten UNRWA, Gazze Şeridi ve Batı Şeria'da yaşayan mültecilerin zorlu koşullar altında olduğunu vurgulayarak, adil bir çözüm bulunana kadar onlara destek olma sözünü tekrarladı.

UNRWA Genel Komiseri Philippe Lazzarini, 20 Haziran Dünya Mülteciler Günü sebebiyle yaptığı yazılı açıklamada, 1948'deki Nekbe felaketinde 700 binden fazla Filistinlinin evlerinden edildiğini hatırlattı.

Lazzarini, Filistinlilerin hala zorla yerlerinden edilmeye devam ettiğini belirtirken, 7 Ekim 2023'ten bu yana İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları sonucu yaklaşık 1,9 milyon Filistinlinin evlerini terk etmek zorunda kaldığını dile getirdi.

UNRWA, özellikle Gazze ve Batı Şeria'daki Filistinli mültecilerin karşı karşıya olduğu zorlukların altını çizerek, adil bir çözüm bulunana kadar mültecilere yardım etme kararlılığını yineliyor.

Filistin Merkez İstatistik Bürosu verilerine göre, Ağustos 2023 itibarıyla kayıtlı Filistinli mülteci sayısının yaklaşık 5,9 milyon olduğunu belirten UNRWA, bu mültecilerin yaklaşık %42'sinin Batı Şeria ve Gazze Şeridi'nde yaşadığını açıkladı.

Arap ülkelerinde ise UNRWA'ya kayıtlı Filistinli mültecilerin büyük bir kısmının Ürdün, Suriye ve Lübnan'da yaşadığı biliniyor.

Bu rakamlar, asgari tahminler olup, 1949'dan 1967'ye kadar olan süreçte yerlerinden edilen ve UNRWA'ya kayıtlı olmayan Filistinli mültecileri içermemektedir.

2025'te CTE tayin takvimi ne zaman?

"Cuma Ovası'nda Doğa Harikası: 82 Leylek Yavrusu Halkalandı!"

1. Konular

1. 1.280.984
  2. Mesajlar

1. 1.678.238
  3. Kullanıcılar

1. 31.730
  4. Son üye

Geri
Üst Alt