Modoratör
Yeni Üye
Film yönetmen yardımcısı ne iş yapar?
Yönetmen Yardımcısı; yönetmene yardım eden, formları hazırlayan, yazışmaları takip eden, izinleri alan, program taslağını ve kamera kartlarını hazırlayan kişidir. Provalarda çekim aşamlarını ve diğer komutları hazırlar. Kurgu evresinde yönetmene yardımcı olur.
Yönetmenin yardımcısına ne denir?
yönetmen yardımcıları time code asistanı, dublajlı işlerde suflör ve devamlılık asistanından oluşur.yönetmenin sağ kolu olan,setteki her şeyin sorulduğu,haftalık programı hazırlamakla görevli kişi ise yardımcı yönetmendir.ancak piyasada kendi kaşesinin yarısını bile almayan reji asistanlarına program hazırlatan …
Kamera ekibinde kimler yer alır?
Kamera ekibinde kimler yer alır?
Kameralar , lensler, sabitleyiciler, doly gibi ekipmanların hepsi bu ekipten sorulur.
- Görüntü Yönetmeni.
- Birinci Kamera Asistanı ( First AC – Focus Puller)
- İkinci Kamera Asistanı ( Second AC – Clapper Loader)
- Kamera Prodüksiyon Asistanı
- Dijital Görüntü Aktarıcısı ( D.I.T)
- Steadicam Operatörü
Reji asistanı ne iş yapar?
Reji asistanı ne iş yapar?
Rejisör, herhangi bir dizinin, filmin, belgeselin başında bulunan ve bütün bir süreci yöneten kişiye denmektedir. Her filmin ya da dizinin mutlaka bir rejisörü vardır. Rejisör aynı zamanda bir film ya da dizinin çekim aşamasında en üstte bulunan kişidir.
Prodüksiyon asistanı ne iş yapar?
Yapım Amiri (Production Manager) Filmin zaman çizelgesine ve bütçesine uygun olarak çekilmesinden sorumludur. Aynı zamanda maaşlar, yapım giderleri ve günlük ekipman kiraları gibi günlük bütçenin yönetimine de yardımcı olur.
Yapım ve yönetim ekibi kimlerden oluşur?
Bir televizyon kuruluşunda çalışan personelden programların şekil ve içerik yönüyle ilgilenenlerine yapım yönetim ekibi denir.Başta yönetmen ve yapımcılar olmak üzere bu kişiler programın tasarlanmasından metin yazılmasına, dekor kurulumundan stüdyo seyircilerinin yönlendirilmesine kadar programın teknik olmayan …
Film yapan kişiye ne denir?
Film yapan kişiye ne denir?
Yapımcı filmin başından sonuna dek film çekiminin her aşamasında bulunur. Yapım amiri yapımın (yaratıcı değil) fiziksel durumunu denetler: personel, teknoloji, bütçe ve planlama gibi. Filmin zaman çizelgesine ve bütçesine uygun olarak çekilmesinden sorumludur.