S
SoruCevap
Guest
Fındıklı Sultan Kurabiyesi (Günlerce Tazecik Kalıyor) Tanımı İçin Gereçler
Yarım paket tereyağ
Yarım paket margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
2 çay bardağı pudra şekeri
2 çay bardağı nişasta
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
4 su bardağı un
Üzeri için;
1 yumurta akı
1 kase iri çekilmiş fındık
Fındıklı Sultan Kurabiyesi (Günlerce Tazecik Kalıyor) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Oda sıcaklığında yağları yoğurma kabına alıyoruz.
Un hariç bütün malzemeyi elimizle karışıyoruz.
Unu ekleyerek yoğurmaya başlıyoruz.
Un ölçüsü tam tutuyor.
Cevizde az büyük modüller koparıp elimizde form verip yumurta akına ve fındığa batırıp yağlı kağıt serili tepsiye diziyoruz.
180 derecede orta biçimde kızartıyoruz.
Günlerce taze kalıyor, çay yanına şahane bir lezzet.
Yiyen herkes çok beğenecek.
Afiyet şifa olsun
Yarım paket tereyağ
Yarım paket margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
2 çay bardağı pudra şekeri
2 çay bardağı nişasta
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
4 su bardağı un
Üzeri için;
1 yumurta akı
1 kase iri çekilmiş fındık
Fındıklı Sultan Kurabiyesi (Günlerce Tazecik Kalıyor) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Oda sıcaklığında yağları yoğurma kabına alıyoruz.
Un hariç bütün malzemeyi elimizle karışıyoruz.
Unu ekleyerek yoğurmaya başlıyoruz.
Un ölçüsü tam tutuyor.
Cevizde az büyük modüller koparıp elimizde form verip yumurta akına ve fındığa batırıp yağlı kağıt serili tepsiye diziyoruz.
180 derecede orta biçimde kızartıyoruz.
Günlerce taze kalıyor, çay yanına şahane bir lezzet.
Yiyen herkes çok beğenecek.
Afiyet şifa olsun