Son Konular

Fırında Sebzeli Somon

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan theking
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
T

theking

Fırında Sebzeli Somon Tanımı İçin Malzemeler
600 gram somon balığı
1 adet brokoli
3-4 adet orta uzunluk patates
1 adet kırmızı biber
1 adet yeşil yada sarı biber
2 adet havuç
1 adet kuru soğan
Sosu için;
2 -3 diş rendelenmiş sarımsak
Yarım çay bardağından biraz fazla sıvı yağ/zeytinyağ
1 tatlı kaşığı kekik
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı pulbiber
Yarım limon suyu
Tuz

Fırında Sebzeli Somon Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Sosu için; uygun karıştırma kabına sıvı yağ, rendelenmiş sarımsak, limon suyu, baharatlar ve tuz alınarak karıştırılır.
Brokoliyi çiçeklerinden ayırın tepsiye koyun (Dilerseniz kaynamış suyun içinde 2-3 dakika haşlayarak tepsi yada karıştırma kabına koyun.
Patatesleri dilimleyerek tepsiye koyun. Biber ve havuçları uzun ince dilimleyin tepsiye yerleştirin.
Somon balıkları uygun bir kaba alınır ve hazırladığımız sostan balıklara gerili önlü her tarafına fırça ile sostan sürülür, soğan halka halinde doğranır ve sebzelerin üzerlerine yerleştirilir.
Kalan sos sebzelerin üzerine gezdirilir ve elimizle karıştırarak sebzelerin soslanmasını sağlayın tepsinin her tarafına eşit gelecek halde yayın.
Sosladığımız somon balıklarını tepsiye yerleştirelim ve kolay form alması için fırın kağıdını ıslatın ve sonra tepsinin üzerini kapatın.
200 derece evvelden ısıtılmış alt üst ayar fırında evvel 20 dakika üzeri kapalı olarak pişirelim ve bu müddet sonunda fırın kağıdını tepsinin üzerinden alıp, balıkların üzeri kızarana kadar tekrar fırına vererek pişirelim. Deneyecek arkadaşlarıma afiyet olsun
Fırında Sebzeli Somon Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
T

Kafes Poğaca

T

Kuru Dolma Nasıl Yapılır? Tarifi

Benzer Konular

S
  • Soru Soru
Fırında Özel Soslu Somon Tarifi İçin Malzemeler 3 dilim somon balığı 2 adet patates 2 diş rendelenmiş sarımsak Yarım limon suyu Yarım çay bardağından biraz az zeytinyağı Tuz, karabiber Sosu için: 2 yemek kaşığı tereyağ 1 yemek kaşığı un 250ml süt 1 diş rendelenmiş sarımsak 2 yemek kaşığı limon...
Cevaplar
0
Görüntüleme
16
SoruCevap
S
S
  • Soru Soru
Fırında Sebzeli Tava Tanımı İçin Malzemeler 250 gr kıyma 2 tane patates 1 tane havuç 1 adet domates 1 adet soğan 4 diş sarımsak 1 adet kırmızı biber 2 adet yeşil biber Karabiber kırmızı pul biber tuz 1 yemek kaşığı salça Çeyrek çay bardağı zeytinyağı 2 küp tereyağ 1 çay bardağı su Fırında...
Cevaplar
0
Görüntüleme
17
SoruCevap
S
S
  • Soru Soru
Fırında Sebzeli Tavuk Tanımı İçin Materyaller 6 adet dondurulmuş piliç ızgara tava Sosu için; 2 yemek kaşığı yoğurt 1 yemek kaşığı salça 1 çay bardağından biraz eksik sıvı yağ 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber 1 çay kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı kekik 1 tatlı kaşığı tuz Başka gereçler; 1 adet...
Cevaplar
0
Görüntüleme
15
SoruCevap
S
S
  • Soru Soru
Kiremitte Sebzeli Levrek Tanımı İçin Malzemeler 2 adet levrek fileto Sebzeli harç için; 1 adet domates rendesi 2 adet yeşil biber 1 adet küçük uzunluk soğan 2 diş sarımsak 1 adet közlenmiş kapya biber (Konserve) 1 yemek kaşığı salça 3 kaşık sıvı yağ 1 tatlı kaşığı pul biber 1 tatlı kaşığı kekik...
Cevaplar
0
Görüntüleme
9
SoruCevap
S
S
  • Soru Soru
Tavuklu Sebzeli Patates Oturtma Tanımı İçin Malzemeler 1 adet tavuk göğsü (200-250 gram) Sıvıyağ 250 gram mantar Yarım kırmızı kapya biber Havuçlu bezelye (konserve kullandım) Yarım yemek kaşığı tereyağ 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı pul biber 1 çay kaşığı sarımsak tozu 1 çay kaşığı tavuk...
Cevaplar
0
Görüntüleme
17
SoruCevap
S
  1. Konular

    1. 1.281.681
  2. Mesajlar

    1. 1.679.893
  3. Kullanıcılar

    1. 31.869
  4. Son üye

Geri
Üst Alt