Fiyonk Poğaça Tarifi

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan theking
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
T

theking

Guest
Fiyonk Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
1, 5 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
125 gram yumuşak tereyağı
2 adet yumurta birinin sarısı üzerine
1 paket yaş maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı toz şeker
Aldığı kadar un
Üzeri için
Çörek otu

Fiyonk Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yoğurma kabına un hariç bütün malzemeleri alın karıştırın azar azar unu ilave edin kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin mayalanmaya bırakın.
Mayalanan hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle yuvarlayın.
Tezgah üzerinde pasta tabağı büyüklüğünde merdane yardımıyla açın. açtığınız hamuru bir tarafını bir kesik atın diğer taraftan iki kesik atın.
Kestiğiniz çift tarafı tek tarafın üzerine kapatıp tek bir şerit kalacağını göreceksiniz onu da fiyonka dolayıpyağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin. [*]10 dakika tepsi mayası aldırıp üzerine yumurta sarısı sürüp ortalarına çörek otu serpin. [*]Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında kızarana kadar pişirin.Afiyet olsun
Fiyonk Poğaça Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
S

Evde Kumpir Nasıl Yapılır

S

Ramazan Pidesi (Müthiş )

  1. Konular

    1. 1.280.273
  2. Mesajlar

    1. 1.677.865
  3. Kullanıcılar

    1. 31.417
  4. Son üye

Geri
Üst Alt