Modoratör
Yeni Üye
Fizibilite çalışması nasıl yapılır?
Fizibilite çalışması; bir girişim, veya proje yapmaya karar verme süreci boyunca hem teknik hem finansal açılardan gerekli araştırmalar ile değerlendirme yapılmasıdır. Olası problemler ve tehditler araştırılarak yatırımın istenilen hedefe ulaşıp ulaşamayacağı, kar getirip getirmeyeceği öngörülmeye çalışılır.
Fizibilite raporu hazırlanmasının amaçları nelerdir?
Fizibilite raporu hazırlanmasının amaçları nelerdir?
Bir fizibilite çalışmasının en temel amacı; bir yatırım fikrinin tüm yönleri ile incelenip, ilgili veri ve bilgiler eşliğinde, kapsamlı analiz ve değerlendirmeler yapılarak nihai karar vericilerin en doğru kararı almalarına yardımcı olmaktır.
Fizibilite çalışmasında temel olarak beş ana konuda bilgiler toplanıp değerlendirme yapılır.
- Piyasanın Takip Edilmesi:
- Kuruluş Yerinin Değerlendirilmesi:
- Mali Değerlendirme:
- Teknolojik İnceleme:
- Hukuki İnceleme:
Fizibilite Nedir detaylı bilgi?
Fizibilite Nedir detaylı bilgi?
İngilizce kökenli bir kavram olan fizibilite, feasible kelimesinden türetilmiştir. Feaseble; uygulanabilir, yapılabilir anlamına gelir ve mantıklı, başarılabilir, olması muhtemel gibi anlamlarını da taşır. Fizibilite, yapılan ön değerlendirmeler ile bir proje ya da iş fikrinin uygulanabilirliğini sorgular.
Fizibilite aşaması ne demek?
Fizibilite, herhangi bir yatırım veya projeyi başlama kararı vermeden önce gerekli olan tüm bilgilerin sistematik bir şekilde ele edilmesidir. Fizibilite, dosyaları sonucunda bu iş, yatırım veya projeye girip girmeyeceğiniz hakkında soruların cevapları görülebilir ve karar verilebilir.
Fizibilite amacı nedir?
Fizibilite amacı nedir?
Fizibilite raporu kim hazırlar?
Fizibilite raporu kim hazırlar?
üretim (mamul veya hizmet), satış ve yönetim gibi fizibiliteye konu faaliyetin tüm uzmanları -unsurları-, kendi alanlarında detaylı bilgiler verir, bu bilgiler raporu yazan tarafından belli bir 'disiplin' içerisinde bütün hale getirilir. en nihayetinde, sermayenin maliyeti perspektifi ile rapor sonuca bağlanır.
Fizibilite raporu ne zaman kullanılır?
Fizibilite raporu, öncelikle projenin gerçekten hayata geçirilip geçirilemeyeceğini belirlemeye yarar. Ardından da projenin seçilen kriterlere uyup uymadığı bu rapor ile değerlendirir. Eğer bunun sonucunda projenin uygulanması yönünde karar alınırsa, bu uygulama için alternatif çözümler ve yaklaşımlar sunar.
Fizibilite çalışmasında neler yapılması gerekir ve neden yapılır?
Fizibilite çalışmasında neler yapılması gerekir ve neden yapılır?
PAROJE • FİZİBİLİTE ÇALIŞMASI NEDİR VE NEDEN ÖNEMLİDİR?
- Yatırım Projesinin Ait Olduğu Sektörün Genel Görünümü
- Sektördeki Rekabet Koşulları ve Rakiplerin Analizi.
- Üretim Planlaması
- Pazarlama Planlaması
- İnsan Kaynakları, Yönetim ve Organizasyon Planlaması
- Ekonomik ve Finansal Analizler.
Fizibilite raporu hazırlama amacı nedir?
Fizibilite raporu hazırlama amacı nedir?