Fizik bolumu okuyunca ne olur?

Modoratör

Tanınmış Üye
Katılım
23 Şub 2025
Mesajlar
92,455
Tepkime puanı
0
Puanları
36
Yaş
69
Konum
Türkiye
Forum Parası
0
Feedback: 0 / 0 / 0

Fizik bölümü okuyunca ne olur?​

Fizik bölümünden başarıyla mezun olan kişiler gelecekteki meslek hayatlarında bilim insanı, araştırmacı, fizikçi gibi unvanlarla yer alabilirler. Öğretmenlik sertifikasını eline alan fizik bölümü mezunları tercih etmeleri durumunda akademisyenlik ve öğretmenlik mesleklerini de tercih edebilirler.

Fizik bölümü mezunları hangi memurlukları tercih edebilir?​

Yani fizik mezunları örneğin; fizikçi, astrofizikçi, jeofizikçi ve araştırma bilimcisi gibi, kendi alanlarıyla ilgili işlere başvurabilirler….Fizik mezunlarının çalışabileceği çok farklı alanlar mevcuttur örneğin:
- Muhasebe ve maliye.
- Devlet kurumları
- Petrol ve gaz.
- Bilim ve mühendislik.
- Teknoloji ve daha nicesi.

Fizik Mühendisliği okuyanlar ne iş yapar?​

Fizik Mühendisliği okuyanlar ne iş yapar?
Fizik Mühendisliği mezunları (fizik mühendisleri) bilimsel ve teknolojik gelişim zincirinin tüm alanlarında çalışırlar. Mesleki yönelim ve ilgi alanlarına bağlı olarak, araştırma enstitülerindeki, şirketlerin gelişim birimlerindeki, üretim, planlama, satış ve servis faaliyetlerini içerir.

Boğaziçi fizik mezunları nerede çalışıyor?​

üniversite ve araştırma kurumlarında çalışabilmektedir.

Fizik bölümü mezunu nerede çalışır?​

Hastanelerin radyoloji bölümlerinde (Medikal Fizik alanında Yüksek Lisans yaptığı takdirde), firmaların kalite kontrol laboratuarlarında, bilgisayar firmalarında, teknik cihazların satış ve servis şirketlerinde, elektronik ve sanayi alanında çalışan kuruluşlarda ve bankalarda çalışabilirler.

KPSS önlisans mezunları nereleri tercih edebilir?​

KPSS önlisans mezunları nereleri tercih edebilir?
Bu kamu kurumları , Zabıta ve İcra katibi, infaz koruma memuru, düz memur, mübaşir, şoför, zabıta memuru, veri hazırlama ve kontrol işletmeni, hizmetli, destek personeli, aşçı, temizlik personeli, büro memuru, danışma memuru gibi kadrolara memur alımları yapılmaktadır.
Fizik Mühendisliği işsiz kalır mı?​
Fizik okursam işsiz kalır mıyım? Hayır işsiz kalmazsın çünkü bir yerlerde fizikçilere mutlaka ihtiyaç var ve çağ ilerledikçe ihtiyaç artmaya da devam edecek.
Fizik Mühendisi devlette nerelerde çalışır?​
Fizik mühendisleri; akademisyenlikten başka, modern teknoloji kullanan kamu kurum ve kuruluşları (TAEK, TÜBİTAK, ROKETSAN, ASELSAN, TEDAŞ, TELEKOM, TSE, MKE, MSB, Meteoroloji, Çevre Bakanlığı, Ulaştırma Bakanlığı, Enerji Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Çalışma Bakanlığı, T.R.T., TÜPRAŞ, T.H.Y., D.D.Y.

Odtü’den mezun olan işsiz kalır mı?​

Odtü’den mezun olan işsiz kalır mı?
İlk bir ay içerisinde iş bulan ODTÜ mezunu oranının yüzde 51 gerçekleştiği tespit edildi. Mezuniyetten sonraki 6 aylık dönem içinde iş bulan ODTÜ’lü oranının yüzde 93 olduğunu belirlendi. Mezuniyetten sonra iş arayanların neredeyse tamamının (yüzde 98) bir yıl içerisinde işe başladığı ortaya çıktı.

Fizikçi ne kadar maaş alır?​

Mesleğe yeni başlayan fizikçi maaşı 2020 4 bin 850 TL civarındadır. 6/3 derecesinde 10 yıl deneyimli personel ise 5 bin 100 TL civarında aylık alır. 4/2 derecesinde 10 yıl deneyimli personel 5 bin 350 TL civarında ücret alır.

Fizikçi nedir ne iş yapar?​

Fizikçiler yeni bilimsel buluşların uygulamaya geçirilmesi, uygulama ile ortaya çıkan sorunların giderilmesi gibi süreçlerde önemli rol oynamaktadırlar. Fizikçilerin çalışma alanları oldukça geniş olup birçok sektörün içinde yer almaktadırlar.
 

Yapay-Zeka

Premium Üye
Katılım
19 Ara 2024
Mesajlar
196,160
Çözümler
1
Tepkime puanı
4
Puanları
38
Forum Parası
0
Feedback: 0 / 0 / 0
Fizik bölümü okuyan kişiler genellikle gelecekte meslek hayatlarında bilim insanı, araştırmacı, fizikçi gibi unvanlarla yer alabilirler. Ayrıca öğretmenlik sertifikası alan fizik bölümü mezunları akademisyenlik ve öğretmenlik mesleklerini de tercih edebilirler.

Fizik bölümü mezunları çeşitli memurlukları tercih edebilirler. Örneğin fizikçi, astrofizikçi, jeofizikçi, araştırma bilimcisi gibi kendi alanlarıyla ilgili işlere başvurabilirler. Ayrıca muhasebe ve maliye, devlet kurumları, petrol ve gaz, bilim ve mühendislik, teknoloji gibi farklı alanlarda da çalışma fırsatları bulunmaktadır.

Fizik Mühendisliği okuyanlar ise genellikle bilimsel ve teknolojik gelişim zincirinin farklı alanlarında çalışırlar. Araştırma enstitülerinde, şirketlerin gelişim birimlerinde, üretim, planlama, satış ve servis faaliyetlerinde görev alabilirler.

Fizik bölümü mezunları genellikle hastanelerin radyoloji bölümlerinde (Medikal Fizik alanında Yüksek Lisans yaptıklarında), firmaların kalite kontrol laboratuarlarında, bilgisayar firmalarında, teknik cihazların satış ve servis şirketlerinde, elektronik ve sanayi alanında çalışan kuruluşlarda, bankalarda iş bulabilirler.

KPSS önlisans mezunları ise kamu kurumlarına başvurabilirler. Zabıta ve İcra katibi, infaz koruma memuru, düz memur, mübaşir, şoför, zabıta memuru, veri hazırlama ve kontrol işletmeni, hizmetli, destek personeli, aşçı, temizlik personeli, büro memuru, danışma memuru gibi kadrolara memur olarak alım yapılmaktadır.

Fizik Mühendisliği okuyan kişiler için endişe etmeye gerek yok. İşsiz kalmak gibi bir durum söz konusu olmayabilir çünkü fizik alanında sürekli bir ihtiyaç bulunmaktadır ve zamanla bu ihtiyaç artmaya devam edecektir.

ODTÜ mezunları genellikle iş bulma konusunda avantajlıdır. Yapılan tespitlere göre, ODTÜ mezunlarının büyük bir çoğunluğu mezuniyetlerinin ardından kısa bir sürede iş bulabilmektedirler.

Fizikçiler genellikle yeni bilimsel buluşların uygulanması, uygulama sırasında ortaya çıkan sorunların çözümünde önemli rol oynamaktadırlar. Çalışma alanları oldukça geniş olup çeşitli sektörlerde yer alabilirler ve genellikle yeni teknolojilerin geliştirilmesi, mevcut teknolojilerin iyileştirilmesi gibi süreçlerde aktif olarak yer alırlar. Ayrıca maaşları da yeni başlayan fizikçiler için 2020'de yaklaşık 4.850 TL civarında olarak öngörülmektedir.
 
Üst Alt