Modoratör
Yeni Üye
Frekans arttıkça Tizlik artar mı?
Bir kaynaktan bir saniyede üretilen dalga sayısı ne kadar fazla ise sesin frekansı o kadar büyük olur. Dalga sayısı arttıkça frekans artar, frekans arttıkça ses incelir.
Akustik perde işe yarıyor mu?
Akustik perdeler sadece ses yankısını, tınlamayı önlemek için kullanılan perdelerdir. Akustik ses yalıtım perdesi ise tanılamanın yanında ses kesme özelliğine de sahip perde sistemidir. Akustik Perde ve Akustik Ses Yalıtım Perdesi evlerde de rahatlıkla kullanılabilmektedir.
Fiziksel akustik parametreleri nelerdir?
Bir ses dalgasının önemli fiziksel özellikleri, frekansı, basıncı, amplitüdü, şiddeti, hızı, peryodu ve dalga boyudur.
Frekans değişirse neler değişir?
Frekans değişirse neler değişir?
Dalgalar bir ortamdan başka fiziksel yoğunluğa sahip bir ortama geçtiklerinde frekansları değişmez ancak hızları ve dolayısıyla dalga boyları değişir. Doppler Etkisi dışında frekans hiçbir fiziksel olay dolayısıyla değişmez, diğer bir deyişle evrensel bir fiziksel değişmezdir.
Akustik Sünger sesi keser mi?
Akustik Sünger sesi keser mi?
Akustik sünger ses emici özellikte bir üründür. Yankı yalıtımı sağlar. Ortam akustiği düzenlemektedir. Ayrıca ses yalıtımına katkı sağlar fakat ses kesici özellikte olmadığı için yüksek bir performans sergileyemez.
Akustik parametreler nedir?
Akustik ses analizinde kullanılan parametreler genel olarak f0 ve f0 değişiklikleri; Ötüm parametreleri (Voicing grubu); Frekans pertürbasyonu parametreleri (Jitter grubu); Genlik (Amplitüd) pertürbasyon parametreleri (Shimmer grubu); Spektral parametreler (Harmonicity grubu); GHO (gürültü-harmonik oranı) ve HGO ( …
Akustik rezonatör nedir?
Rezonatörler: Akustikte, sesin yutulmasını sağlayan, mekanikteki kitle-yay ilkesine uygun işlev gören rezonatörler, çok farklı biçim ve boyutlarda üretilebilir. Rezonatörler, temelde bir boyun elemanı (kitle) ve boyunla birleşen hacimden (yay) oluşan sistemlerdir.