Modoratör
Efsanevi Üye
Fusarium spp ne demek?
Fusarium, birçok türü olan toprak kaynaklı bir mantar grubudur. Fusarium yaygındır ve bir dizi konukçu mahsulü enfekte edebilir. Birçok türü zayıf patojen olarak değerlendirilir ve bu türler sadece yaralı veya stresli konukçu bitkileri enfekte edebilir.
Solgunluk ne demek?
Solgunluk: Solgunluk bitkide turgor basıncının düşmesi ve ya herhangi bir nedenle hücrelere ve dokulara yeteri kadar suyun gidememesi sonucunda bitkinin solması ve pörsümesidir.
Iletim demeti solgunluğu nedir?
Iletim demeti solgunluğu nedir?
İletim demeti solgunluklarına neden olan bakteriler bitkinin iletim demetlerinin tıkanmasına yol açar. İletim demetleri bitkide su ve besin iletimini sağlar. İletim demetlerinin tıkanması su ve besin iletiminin engellenmesi anlamına gelir. Bunun sonucunda bitkilerde bodurlaşma, solgunluk ve kuruma meydana gelir.
Domates kök çürüklüğü hangi ilaç kullanılır?
Biber, Domates, ve Tütün Kök Çürüklüğü: Fide Kök Çürüklüğü mücadelesinde fideler toprak yüzeyine çıkınca uygulama yapılır. Bu karışım süzgülü kova kullanılarak biber ve domateste m2'ye 4 litre ilaçlı su hesabı ile 10 ml, Tütünde m2'ye 3 litre ilaçlı su hesabı ile 7,5 ml ilaç atılır.
Kök çürüklüğü nedir?
Hastalık, orman ve meyve ağaçlarının köklerinde çürüklük yaparak ağaçların ölümüne neden olur. Hastalığa yakalanan ağaçlarda sürgün oluşumu azalır, yapraklar sararır ve dökülür. Sürgün ve dallar kurumaya ve ölmeye başlar, sonunda ağaçlar tamamen kurur.
Domateste Fusarium neden olur?
Domateste Fusarium neden olur?
Domateste infeksiyona neden olan Fusarium oxysporum f.sp. lycopersici, domatese özelleşmiş bir formdur. Enfekteli bitkilerin nekroze olmuş iletim demetlerinden kolaylıkla izole edilebilir. Makro, mikro konidi ve klamidospor olmak üzere 3 tip spor meydana getirir.
Kök çürüklüğü neden olur?
Sulama suyu, sel ve yağmur suları, hastalıklı kök parçaları hastalığın ağaçtan ağaca bulaşmasını sağlayan sebeplerdir. Meyve ve orman ağaçlarının köklerinde çürüklük yapmak sureti ile ağaçların ölümlerine sebep olurlar. Kök çürüklüğüne yakalanan ağaçlarda dikkati çeken ilk belirti yaprak sararmalarıdır.
Kök çürüklüğü ilacı nasıl kullanılır?
Kullanım Şekli Can suyu uygulaması: Fideler şaşırtıldıktan sonra uygulama can suyu şeklinde yapılır. Karanfilde çökerten ve fide kök çürüklüğü: Uygulamaya ilk hastalık belirtileri görülür görülmez başlanmalıdır. Fideler toprağa şaşırtıldıktan 1 hafta sonra metrekareye 2 gram gelecek şekilde tek uygulama yapılır.
Kök çürümesi neden olur?
Kök çürümesi neden olur?
Kök boğazı çürüklüğü neden olur?
Buğday ve arpada kök ve kök boğazı yanıklığına neden olmaktadır. Kurak geçen uzun ilkbahar periyodundan sonraki yağışlarda şiddetli hastalık oluşturur. Oksijenin yetersiz olduğu ağır topraklarda ve zayıf topraklarda hastalık daha fazla ortaya çıkar.