Reputation:
Gazpacho nasıl bir yemek?
Gazpacho, çiğ sebzelerden yapılan soğuk servis edilen ve genellikle domates bazlı olan İspanya'nın güney bölgesinde keşfedilmiş ve dünyaca kabul görmüş bir çorba çeşidi. Sıcak günlerde ferahlamak ve serinlemek için yenmektedir.Gazpacho tadı nasıl?
Genellikle çorbaları kış aylarında sıcak olarak yapsak da Gazpacho lezzetli bir soğuk çorbadır. Bu soğuk çorbaya aşina değilseniz, çiğ sebzelerden yapılan ve genellikle domates soslu soğuk servis edilen bir çorbadır. İspanya ve Portekiz'de ortaya çıktı ve kesinlikle lezzetli ve ferahlatıcı bir tadı vardır.Gazpacho sos nasıl yapılır?
Gazpacho sos nasıl yapılır?Domateslerin kabuklarını soyun ve iri iri doğrayın. Soğan, sarımsak, biber, domates ve diğer tüm malzemeleri robottan çekerek püre haline getirin. İçine galeta unu, elma sirkesi, zeytinyağı ile damak tadınıza göre tuz ve karabiber ilave edip karıştırın. Buzdolabında soğuttuktan sonra servis edin.
Harira çorbası nasıl yapılır?
Harira çorbası nasıl yapılır?Kuzu, zerdeçal, karabiber, tarçın, zencefil, kırmızıbiber, zeytinyağı, küp doğranmış kereviz, soğan ve kişnişi büyük bir tencereye koyup orta ateşte 5 dakika karıştırarak kavurun. Küp doğranmış domatesleri ekleyip kısık ateşte 15 dakika pişirin. Su veya tavuk suyu, tuz ve yıkanmış mercimekleri ilave edin.
Gazpacho hangi ülkeye ait?
Aynı zamanda İspanyol bölgesine ait sıvı bir salata olarak tarif edilirken, bazı kaynaklara göre de İspanya'nın en meşhur yemeği olan gazpacho, aslen Orta Çağ dönemlerinde İslam dünyasına ait bir medeniyet iken, çorba olarak çıkmıştır.Domates çorbası hangi ülkeye ait?
Kıtır ekmek dilimleriyle ve kaşarın verdiği kokuyla domates çorbası, Türk mutfağının en harika lezzetlerinden bir tanesi. Yaz kış severek tüketilen bu muhteşem çorbayı siz de en özel şekliyle hazırlayabilir, konuklarınıza ikram edebilirsiniz.Soğan çorbası nasıl yapılır?
Soğan çorbası nasıl yapılır?Soğan Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Soğanınızı ortadan kesin, yarım halkalar elde etmek için ince ince dilimleyin.
- 1 kaşık tereyağını tencerede eritin.
- Hafif pembeleşince (asla yakmayın), unu ekleyin.
- Daha sonra sıcak tavuk suyunuzu karışıma ekleyin.
- Ateşinizi kısın, sürekli karıştırarak 5 dakika kadar daha pişirin.
Harira nerenin çorbası?
Harira nerenin çorbası?Bu çorba Fas mutfağına özgü ve Ramazan boyunca yapılan bir çorba. Bol malzemeli olması sizi korkutmasın çok lezzetli oluyor.
Günün çorbası nedir?
O günlerde çok sözü edilen kişi.Çorba hangi ülkeye ait?
İslamiyet öncesi Orta Asya'da Türkler, tahıl ürünlerinden umaç(oğmaç, omaç) adı verilen bir tür çorba yaparlardı. Bu çorbanın ana maddesi, genellikle yuvarlak kesilen erişte idi. Ancak bazen bunun içine et konulduğu da olurdu. Orta Asya'dan günümüze kadar gelmiş olan en önemli çorbalardan biri de tarhanadır.Çorbayı kim icat etti?
Çorbayı kim icat etti?M.Ö. 3600'lü yıllarda metal kazanlar icat ediliyor ve artık çorbanın kaynatılacağı kap ortaya çıkıyor. Öte yandan, çorbanın medeniyetin beşiği olan Anadolu'dan çıktığı yönünde ciddi kanıtlar var. Arkeolojik araştırmalar, en eski çorbaların buğday ve bulgurdan yapıldığını gösteriyor.
Fransız usulü soğan çorbası nasıl yapılır?
Fransız usulü soğan çorbası nasıl yapılır?Fransız Usulü Soğan Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kabuğunu soyduğunuz kuru soğanları, ince ince piyazlık doğrayın.
- Tereyağını büyük boy bir tencerede eritin.
- 25-30 dakika kadar kısık ateşte, soğanlar iyice karamelize olana kadar yanmamalarına dikkat ederek karıştırmaya devam edin.