Son Konular

Gazze'de Beslenme Krizi: UNICEF'ten Çağrı!

haberci

Efsanevi Üye
Credits
1.229.484
white.jpg

Gazze'deki Çocukların Yetersiz Beslenme Sorunu Artıyor

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF), Gazze'de yetersiz beslenen çocuk sayısının endişe verici şekilde arttığı konusunda uyarıda bulundu. Sadece mayıs ayında, 6 aylıktan 5 yaşına kadar olan 5 bin 100 çocuğun akut yetersiz beslenme sebebiyle hastaneye kaldırıldığını raporladı.

BM Genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarric, günlük basın toplantısında durum hakkında bilgi verdi. UNICEF'in, Gazze'deki yetersiz beslenen çocuk sayısındaki artışa dikkat çekerek, mayıs ayında hastaneye kaldırılan çocuk sayısının önceki aylara göre ciddi şekilde arttığını belirtti.

Dujarric, hastaneye kaldırılan çocuk sayısındaki artışın nisana kıyasla yaklaşık yüzde 50, şubata kıyasla ise yüzde 150 olduğunu vurguladı. Ayrıca, şubattaki ateşkes döneminde Gazze'ye yardımların azalmasıyla bu durumun daha da kötüleştiğine değindi.

UNICEF verilerine göre, yılbaşından mayıs sonuna kadar geçen 150 günde Gazze'de yetersiz beslenme tedavisi için 16 bin 700'den fazla çocuğun hastaneye kaldırıldığı bilgisini paylaşan Dujarric, bu durumun tamamen önlenebilir olduğunu vurguladı.

Dujarric, bu rakamın günde ortalama 112 çocuğa denk geldiğine dikkat çekerken son günlerde İsrailli yetkililerin engeline takılan 1000 kamyon dolusu yardım malzemesinin Gazze sınırında bekletildiğini de belirtti. Bu durumun çocukların ihtiyaç duyduğu sağlık, besin ve diğer malzemelere erişimini olumsuz etkilediği kaydedildi.

Benzer Konular

Gazze Şeridi'nde İsrail ablukasının yarattığı dram devam ediyor. Deyr el-Belah kentinde, 2 Mart'tan bu yana yardım girişine izin verilmeyen bölgede, yetersiz beslenme sebebiyle bir bebek daha hayatını kaybetti. 3 aylık Curi el-Mısri, sıkı ablukanın son kurbanı oldu. Bu trajik olay, Gazze'de...
Cevaplar
1
Görüntüleme
8
[Dünya Sağlık Örgütü](url) (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, Gazze'de son aylarda artan çocuk yetersiz beslenme vakalarına dikkat çekti. Ghebreyesus, Gazze’deki hastanelere her gün ortalama 112 çocuğun yetersiz beslenme tedavisi için getirildiğini belirtti. Ghebreyesus, DSÖ'nün...
Cevaplar
0
Görüntüleme
6
BM Sağlık Hakkı Özel Raportörü Gazze'deki Sağlık Durumunu Değerlendirdi BM Sağlık Hakkı Özel Raportörü Tlaleng Mofokeng, Gazze'deki sağlık hakkının vahim durumunu açıkladı. İsrail'in yoğun saldırıları ve ablukası altındaki bölgede sağlık hizmetlerine erişimin neredeyse imkansız hale geldiğini...
Cevaplar
1
Görüntüleme
10
UNICEF Sözcüsü: Gazze'deki Yakıt Krizi Çocukları Tehdit Ediyor UNICEF Sözcüsü James Elder, Gazze'ye uygulanan yakıt ablukasının devam etmesi halinde çocukların susuzluktan ölebileceğini belirtti. Elder, BM Cenevre Ofisi'nin haftalık basın toplantısında Gazze'deki kritik durumu değerlendirdi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
7
Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Filistin Delegesi Rik Peeperkorn, Gazze İnsani Yardım Vakfı'nın İsrail ve ABD desteğiyle yürüttüğü yardım dağıtım noktalarının yakınlarında 27 Mayıs ile 22 Haziran arasında gıda almaya çalışan 500 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu. Peeperkorn ve Gazze'deki Acil...
Cevaplar
1
Görüntüleme
6
  1. Konular

1. 1.281.093
  2. Mesajlar

1. 1.678.432
  3. Kullanıcılar

1. 31.749
  4. Son üye

Geri