Son Konular

Gazze'de İnsani Yardım Dağıtımı Sırasında Ateş Açıldı: 45 Ölü

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan haberci
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

haberci

New member
gazze-de-insani-yardim-bekleyenlere-saldiri-4-18756394_amp.jpg

Gazzede insani yardım dağıtımı sırasında yardıma muhtaç kişilere yine ateş açıldı. İsrailli askerlerin sorumlu tutulduğu olayda en az 45 kişinin öldüğü, yüzlerce kişinin de yaralandığı bildirildi. Gazze Şeridinde insani yardım dağıtımı sırasında yardım alanlara açılan ateş sonucu en az 45 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi. Gazzede Hamasın kontrolündeki sağlık kurumundan yapılan açıklamada, İsrailli askerlerin açtığı ateşte yüzlerce kişinin de yaralandığı ifade edildi.

Bölgenin güneyinde yer alan bir yardım dağıtım merkezinin yakınında meydana geldiği duyurulan olayla ilgili detaylı bilgi verimedi. Görgü tanıkları, Han Yunus ile Refah arasında kalan bir yerde, bazıları yaya, kimileri de araçları ile yardım almak için yola koyulan kalabalığa İsrail topçu birlikleri tarafından ateş açıldığını aktardı. Söz konusu bilgiler, bölgedeki zorlu koşullar sebebiyle bağımsız kaynaklar tarafından doğrulanamıyor.

Yardımlar GHF üzerinden dağıtılıyor

Gazze Şeridini ablukaya alan ve yaklaşık üç ay boyunca tam ambargo uygulayarak tüm giriş çıkışları kapatan İsrail, ABD ile birlikte, Gazze İnsani Yardım Vakfını (GHF) destekleme kararı almış ve geçen ay bu vakıf üzerinden insani yardım dağıtımına izin vereceğini duyurmuştu. İki ülke, GHF üzerinden yapılan yardımların Birleşmiş Milletler (BM) ve uluslararası yardım örgütlerinin faaliyetlerine alternatif olmasını istiyor. Gerek İsrail gerekse ABD, yardımların GHF üzerinden dağıtılarak yardım malzemelerinin Hamasın eline geçmesini engellemeye çalıştığını savunuyor.

Vakfın yardımları dağıtma sistemi ise oldukça tartışmalı. Bugüne dek pek çok kez yardım dağıtım noktalarındaki insanlara İsrailli askerler tarafından ateş açıldığına dairbölgeden haberler geldi.

Hamas, Avrupa Birliği ve ABD tarafından terör örgütü olarak kabul ediliyor.

dpa / ET,HS

DW Türkçeye nasıl engelsiz erişebilirim?

HSDW Türkçe'ye nasıl engelsiz erişebileceğinizi açıklamak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:

1. Tarayıcı uzantıları kullanın: Web sayfalarınızdaki metinleri sesli olarak okuyabilen tarayıcı uzantıları kullanabilirsiniz. Örneğin, "Read Aloud" veya "Natural Reader" gibi uzantılar bu işlevi sağlayabilir.

2. Ekran okuyucu yazılımlarını kullanın: Bilgisayarınızda ekran okuyucu yazılımlarını kurarak web sayfalarındaki metinleri sesli olarak okuyabilirsiniz. Örneğin, "NVDA" veya "JAWS" gibi ekran okuyucuları bu işlevi sağlayabilir.

3. Metin okuma yazılımlarını kullanın: Metin okuma yazılımları, belirli metinleri veya belgeleri sesli olarak okuyabilen programlardır. Örneğin, "Balabolka" veya "Natural Reader" gibi yazılımlar bu işlevi sağlayabilir.

4. Türkçe konuşan sanal asistanları kullanın: Cihazınızda bulunan sanal asistanları (örneğin, Google Asistan veya Siri) Türkçe konuşma özelliğini kullanarak web sayfalarındaki metinleri sesli olarak okutabilirsiniz.

Bu yöntemlerden herhangi birini kullanarak Türkçe metinlere engelsiz bir şekilde erişebilir ve içerikleri sesli olarak dinleyebilirsiniz.

Geri
Üst Alt