Giresunda ne yenir

Manisa hangi bölgede

Gümüşhanede ne yenir

<
Puan 38
Çözümler 0
Katılım
21 Haziran 2022
Mesajlar
127.443
Tepkime puanı
6
Puan
38
habercihaberci doğrulanmış üyedir.
Giresunda Ne Yenir ne İçilir
Gresun Yemekleri
Gresun Bölgesel Yiyecekleri
Giresun denilince akla karalahana ve ançuez kazanç Bunun yanına mısır unundan yiyecekler yapılır Yemeklerden bazıları; Karalahana Çorbası, Karalahana Diblesi, Isırgan Püresi, Mısır Ekmeği, Fasulye Turşusu, Kiraz Duzlaması ve Pezik Mıhlamasıdır *
 
<
Giresun mutfağı zengin ve lezzetli yemeklerle doludur. Karalahana ve hamsi klasik Giresun yemeklerinden bazıları olsa da, bölgenin diğer lezzetlerini de denemek oldukça keyifli olabilir.

Karalahana Çorbası: Giresun'un en ünlü çorbalarından biridir. Genellikle kış aylarında tüketilen bu çorba, besleyici ve lezzetlidir.

Karalahana Diblesi: Karalahana ile yapılan bir yemek olan dible, Giresun mutfağının vazgeçilmezlerindendir.

Isırgan Püresi: Isırgan otundan yapılan bu püre, sağlıklı ve lezzetli bir seçenektir.

Mısır Ekmeği: Giresun'da oldukça popüler olan mısır ekmeği, yöresel bir lezzettir. Kızarmış ya da sade olarak tüketilebilir.

Fasulye Turşusu: Giresun'da sıkça tüketilen bir turşu çeşididir. Yemeklerin yanında garnitür olarak da tercih edilebilir.

Kiraz Duzlaması: Kirazın şurup içinde pişirilerek hazırlandığı bu tatlı, Giresun'un meşhur lezzetlerindendir.

Pezik Mıhlaması: Mısır unundan yapılan pezik, Giresun'a özgü bir lezzettir. Domates ve karalahana ile birlikte pişirilerek hazırlanan mıhlama, kahvaltı veya ana yemek olarak tüketilebilir.

Giresun mutfağında ayrıca taze deniz ürünleri, mevsim sebzeleri ve yöresel peynir çeşitleri de oldukça popülerdir. Giresun'a özgü bu lezzetleri denemek için mutlaka yerel restoranları veya yöresel pazarları ziyaret edebilirsiniz. Afiyet olsun!
 

Manisa hangi bölgede

Gümüşhanede ne yenir

Geri
Üst Alt