Göçmen Usulü Biber Turşusu

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan SoruCevap
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S

SoruCevap

Göçmen Metodu Biber Turşusu Tanımı İçin Malzemeler
1 su bardağı kaya tuzu
2 su bardağı toz şeker
3 su bardağı sirke
4 su bardağı su
1 yahut 2 kilo ufak boyutlarda biber
Yarım bardak kadar sıvı yağ
Top karabiber

Göçmen Tarzı Biber Turşusu Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Biberlerinizi çekirdeklerini çıkarmadan yalnızca saplarını alarak ayıklayın, akabinde yıkayıp kurutun.
Yayvan bir tencere yahut büyük bir tavanın tabanını kapatacak kadar sıvı yağ koyup hafif kızdırın.
Üst üste gelmeyecek formda biraz biber ek edip biberlerin sertliği geçene kadar bir kaç çeşit yağda çevirin.
Kavrulan biberleri turşuyu kuracağınız kavanozlara üstlerinde üç parmak kadar boşluk kalacak biçimde koyun.
Damak tadınıza nazaran birkaç adet top karabiber atın.
Turşu suyunu hazırlama:Sirke, su, tuz ve şekeri kaynatın.
Altını kısıp kavanozlara dolana dek kaynar formda doldurun.
Doldurduğunuz kavanozun kapağını anında sıkıca kapatın.
Bu halde tüm kavanozları bitirin.
15-20 gün kadar sonra turşunuz yemeye hazır olacaktır. Afiyet olsun .
Göçmen Metodu Biber Turşusu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
S

Avokadolu Diyet Salata

S

Kıymalı Tarhana Çorbası

  1. Konular

    1. 1.282.312
  2. Mesajlar

    1. 1.682.320
  3. Kullanıcılar

    1. 32.037
  4. Son üye

Geri
Üst Alt