Modoratör
Efsanevi Üye
Gov nerelerde kullanılır?
.gov : Hükümet kurumları kullanmaktadır. . info : information. Bilgi siteleri için kullanılır….Türkiye İçin .tr alt uzantıları
- .com.tr, .
- .org.tr : vakıf, dernek, kar amacı bulunmayan oluşumlar ve benzeri sivil toplum örgütleri için kullanılır.
- .
Gov uzantısı hangi kurumlara aittir?
Cevap: "gov" uzantılı siteler devlete ait sitelerdir. "edu" uzantılı siteler eğitim kuruluşlarına iat sitelerdir.
Gov uzantısı ne demek?
Gov uzantısı ne demek?
Gov Government kelimesinin kısaltması olarak kullanılmaktadır ve kelimenin Türkçe anlamı da Devlet olarak kullanılır. Gov uzantısını yalnızca Devlete bağlı kurumların kullanabilme izni bulunmaktadır.
Gov uzantılı bir sitenin özelliği nedir?
Gov uzantılı bir sitenin özelliği nedir?
Gov Uzantısı Nedir, Neyin Kısaltmasıdır? Gov uzantısı bir domain uzantısıdır ve ülkemizde de kullanılmaktadır. ABD merkezli bir uzantı olan GOV Amerika'da Hükümet'e ait olan sitelerin sonunda kullanılır. Bu sayede kişileri de bu sitelerin hükümete ait siteler olduklarını anlarlar.
Edu ve gov uzantılı siteler neden güvenli?
gov" ve "edu" uzantılı siteler dışındaki internet uzantıları neden güvenilir bilgiler içermiyor olabilir? Cevap: edu", eğitim kurumları sitelerine özel bir uzantıdır. "gov" devlet kurumlarına ait sitelerin uzantısıdır. Bu kurumlar güvenilir olduğu için bilimsel çalışmalarda bu sitelerden alınan bilgiler kullanılır.
Net uzantısı ne için kullanılır?
Alan adı uzantıları arasında yer alan, . net domain uzantısı sadece internet servis sağlayıcıları tarafından kullanılmaktadır. Bir başka deyişle, . net, internet ile ilgili işlem yapan kişi veya kurumlar için yaratılmıştır.
Edu ve Gov uzantılı siteler neden güvenlidir?
Edu ve Gov uzantılı siteler neden güvenlidir?
Gov kelimesinin açılımı nedir?
Gov kelimesinin açılımı nedir?
Amerika Birleşik Devletleri merkezli bazı web site isimlerinin sonunda yer alan ".gov" uzantısı, o sitenin Federal Hükümet'e bağlı bir kurumun olduğunu gösterir.
Neden gov tr?
ABD kaynaklı ".gov" uzantısı yalnızca Türkiye'de değil, şu anda ABD dışında hiçbir ülkede kullanılamıyor. Bununla beraber, ABD dışındaki her ülkenin hükümet kurumları, Birleşik Krallık hariç, kendi internet alan kodları ile biten bir "gov" uzantısına sahip olabiliyor. Türkiye'de ise bu "gov.tr" şeklinde kullanılıyor.
Gov açılımı ne demek?
.com Uzantılı site güvenilir mi?
.com Uzantılı site güvenilir mi?
org'u genellikle güvenilir bilgi kaynakları ile özdeşleştiriyor; ticari markalarla değil. .org, orijinal üst düzey alan adı uzantılarından biri ve aramalarda .com ile aynı seviyede güce sahip. Aynı zamanda .org, .com'dan daha az popüler; yani, istediğiniz alan adının . org uzantısını bulmanız daha yüksek ihtimal.
Edu ve Gov uzantılı siteler neden tercih edilir?
Edu ve Gov uzantılı siteler neden tercih edilir?
Cevap: "edu" uzantılı siteler eğitim siteleri, "gov" uzantılı siteler devlete ait siteleridir. Bu siteler güvenilir kaynaklardır. Bu nedenle önerilmektedir.
Bilimsel araştırmalarda Edu ve Gov uzantılı sitelerin güvenliği hakkında ne düşünüyorsunuz?
d) Bilimsel araştırmalarda "edu ve gov" uzantılı sitelerin güvenirliği hakkında ne düşünüyorsunuz? Cevap: "edu" uzantılı siteler eğitim kurumlarına, "gov" uzantılı siteler devlet kurumlarına aittir. Bu sitelerde bulunan bilgiler doğrudur.
Net uzantılı domain nedir?
net domain uzantısı sadece internet servis sağlayıcıları tarafından kullanılmaktadır. Bir başka deyişle, . net, internet ile ilgili işlem yapan kişi veya kurumlar için yaratılmıştır. Uluslararası alanda bu kullanım her ülkede aynıdır.
Net uzantılı siteler güvenilir mi?
Net uzantılı siteler güvenilir mi?
".biz" ve ".info" gibi alan adları. Bu siteler genelde güvenilir olmaz. ".com" ve ".net" sitelerinin, kendiliğinden güvensiz olmasa da en kolay edinilen alan adı uzantıları olduğunu da unutma. Hâl böyle olunca, bu siteler ".edu" (eğitim kuruluşu) veya ".gov" (hükûmet) uzantılı bir site kadar güvenli olmaz.